Suosikit

Kaatuneitten muistopäivää vietetään Lappeenrannassa 21.5.2023 kaikille avoimissa tilaisuuksissa – päivän aikana järjestetään myös sankarihautajaiset

JULKAISTU 15.5.2023, 09.40

Kaatuneitten muistopäivän viettäjiä Lappeenrannan sankarihautausmaalla lippujen kanssa.

Kaatuneitten muistopäivää vietetään vuosittain toukokuun kolmantena sunnuntaina. Vuonna 1940 ensimmäistä kertaa järjestetty muistopäivä on omistettu kaikilla Suomen alueilla ja suomalaisia koskettaneissa sodissa sekä muissa taisteluluontoisissa tehtävissä kaatuneille, teloitetuille ja vankileireillä kuolleille henkilöille.

Kaatuneitten muistopäivää vietetään 21.5.2023 eri puolilla Lappeenrantaa järjestettävissä tilaisuuksissa, jotka ovat avoimia kaikille. Pukukoodi tilaisuuksissa on tumma puku ja kunniamerkit.

Sankarihautajaiset Lappeenrannan sankarihautausmaalla ja kahvitilaisuus edustatorilla

Kaatuneitten muistopäivän tilaisuudet alkavat keskustassa klo 10 järjestettävällä jumalanpalveluksella Lappeen Marian kirkossa.

Lappeenrannan sankarihautausmaalla järjestetään sankarihautajaiset Venäjältä löydetyille suomalaisille sotilaille. Tilaisuus alkaa klo 11.15.

Jumalanpalvelusta ja sankarihautajaisia on mahdollista seurata myös suorista verkkolähetyksistä, joita pääsee katsomaan Lappeenrannan kaupungin etusivulta www.lappeenranta.fi ja Lappeenranta Events -verkkosivustolta.

Seppelpartiot lähetetään kunniakäynneille keskustassa sijaitseville muistomerkeille ja haudoille.

Jumalanpalveluksia, seppeleenlaskuja ja kunniakäyntejä myös muualla Lappeenrannassa

Kaatuneitten muistopäivää vietetään Joutsenossa klo 10 Joutsenon kirkossa alkavassa messussa ja sitä seuraavilla kunniakäynneillä ja seppeleenlaskutilaisuuksilla sotiemme muistomerkeillä Joutsenossa. Kirkkokahvit järjestetään Joutsenon seurakuntakeskuksessa, jossa on mahdollisuus seurata suoraa verkkolähetystä sankarihautajaisista.

Ylämaan kirkossa järjestetään ehtoollisjumalanpalvelus klo 10, ja sen jälkeen ovat vuorossa kunniakäynti ja seppeleenlasku Ylämaan sankarihautausmaan päämuistomerkillä. Kirkkokahvit järjestetään Ylämaan kirkon seurakuntasalissa.

Myös Nuijamaalla on ehtoollisjumalanpalvelus klo 10, ja se järjestetään Nuijamaan kirkossa. Kunniakäynti ja seppeleenlasku tehdään Nuijamaan sankarihautausmaan päämuistomerkille. Kirkkokahvit järjestetään Nuijamaan seurakuntakeskuksessa.

Sammonlahden kirkossa järjestetään messu klo 10. Kirkkokahvit on tarjolla kirkon Ankkurisalissa, jossa on mahdollisuus seurata suoraa verkkolähetystä sankarihautajaisista.

Lisätietoja:

Karri Heino, tapahtumatuottaja
puh. 040 637 1779, karri.heino@lappeenranta.fi

Riikka Hjelt, tapahtumatoiminnan koordinaattori
puh. 040 669 3767, riikka.hjelt@lappeenranta.fi