Suosikit

Keväällä valmistuneen Myllylammen kosteikon avajaisia vietetään 13.6. Rutolan laavulla – Tule kahvittelemaan kanssamme!

JULKAISTU 6.6.2024, 14.20

Kosteikkovesistöä ja maastoa, puita.

Lappeenrannan Rutolaan on valmistunut kevättalven 2024 aikana Myllylammen kosteikko. Kosteikon toteutuksen on rahoittanut Lappeenrannan kaupunki ja Kaakkois-Suomen ELY-keskus. Toteutuksesta on vastannut Lappeenrannan kaupunki ja Pien-Saimaan suojeluyhdistys. Rahoituspohja on saatu eduskunnan joululahjarahoituksena Ari Torniaisen avustuksella.

Kosteikon avulla tehostetaan valumavesien hallintaa ja ehkäistään ulkoisen kuormituksen päätymistä Myllylampeen ja Pien-Saimaaseen, kertoo vesiensuojelun asiantuntija Simo Sihvo Lappeenrannan kaupungilta. 

− Kosteikko sitoo valuma-alueelta kulkeutuvaa kiintoainetta ja ravinteita rakenteisiin ja kasvillisuuteen. Kosteikon suunnittelussa on otettu huomioon alueen monimuotoisuuden turvaaminen ja eliöiden elinolosuhteiden parantaminen. 

Vesiensuojelutilaisuus ja kosteikon avajaiset

Myllylammen kosteikon avajaiset ja Pien-Saimaan vesiensuojelutilaisuus järjestetään Rutolan laavulla 13.6. klo 17–19. Laavu sijaitsee kosteikon vieressä vanhan ylivientilaitoksen läheisyydessä Myllylammen kupeessa. Laavun osoite on Rännikorventie, 53850, Lappeenranta. Tarkempi sijainti löytyy tästä karttalinkistä.

Kaupunkilaisilla on mahdollisuus tutustua tilaisuudessa kosteikon toimintaan sekä kuulla ja kysyä Pien-Saimaan kunnostamisen ajankohtaisista asioista. Tarjolla on kahvia, teetä, mehua ja makea leivonnainen.

Ohjelma

17.00                
Tilaisuuden avaus, Ari Torniainen
Lappeenrannan kaupungin ympäristöjohtajan avaus, Ilkka Räsänen
Pien-Saimaan suojeluyhdistys ry, Mikko Lösönen
Pien-Saimaan suojeluyhdistys ry toiminta 2024–2027, Simo Sihvo

18.00
Opastettu kierros kosteikolla

Lisätiedot:

Simo Sihvo, asiantuntija, vesiensuojelu 
Puh. 040 647 3389, simo.sihvo@lappeenranta.fi