Suosikit

Lappeenrannan ja Imatran kaupungit tukevat kolmen uuden tapahtuman syntyä Saimaan maisemiin

JULKAISTU 14.6.2024, 12.16

Kaksi ihmistä maastopyöräilemässä metsässä.

Imatran ja Lappeenrannan kaupungit ovat solmimassa kolmivuotisen tapahtumakumppanuuden urheilumarkkinointiin ja tapahtumatuotantoon erikoistuneen Ironcoaching Oy:n kanssa.

Kumppanuuden myötä Rauhan-Ukonniemen alueella järjestetään vuosina 2025–2027 kolme uutta urheilutapahtumaa sekä seminaari. 

Suunnitteilla on polkujuoksutapahtuma Saimaan polku, joka järjestettäisiin elokuun puolivälissä samaan aikaan Vuoksi Swim -tapahtuman kanssa. Elo-syyskuun vaihteeseen on puolestaan suunniteltu maastotriathlontapahtuma Finntriathlon Saimaa sekä maastopyöräilytapahtuma Saimaa MTB.  

— Triathlon ja maastopyörätapahtuma järjestetään toistensa kanssa samaan aikaan, ja niiden yhteydessä pidetään lisäksi Voittava vapaa-aika -seminaari. Tapahtumat tukevat toisiaan ja lisäävät houkuttelevuutta muualta tulevien silmissä, urheilumatkailupäällikkö Jaakko Jäppinen Imatra Base Campista kertoo. 

Tapahtumien lisäksi yhteistyöhön sisältyy ympärivuotinen viestintä- ja markkinointimateriaalin tuotanto ja julkaisu tapahtumajärjestäjän kanavissa. 

Tapahtumakumppanuuden arvo on 30 000 euroa vuodessa, eli yhteensä 90 000 euroa. Investointi jakautuu tasan Imatran ja Lappeenrannan kaupunkien kesken. Molempien kaupunkien osuus on 15 000 euroa vuodessa. 

Imatran kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina 17.6.2024.

Tapahtumat palvelevat paikallisia ja tuovat matkailijoita 

Kumppanuus ja uudet tapahtumat ovat ensimmäinen konkreettinen askel Rauha—Ukonniemi-alueen vision toimeenpanoa. Visiotyössä tunnistettiin tarve tasata alueen kysyntäpiikkejä ja houkutella kävijöitä sesonkiaikojen ulkopuolella. 

Uusien tapahtumien toivotaan tuovan alueelle aktiivisia urheilumatkailijoita.  

—Haluamme edistää vastuullista matkailua ja houkutella alueelle Saimaan luontoa arvostavia ja palveluita käyttäviä vierailijoita, ja näiden tapahtumien kohderyhmä on juuri sellainen. Urheilutapahtumien kumppanuus tukee erinomaisesti Rauhan-Ukonniemen alueen luonnollisia edellytyksiä sekä ympärivuotisten tapahtumaviikonloppujen strategiaamme, Lappeenrannan kaupungin matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja Mirka Rahman toteaa.

Matkailijoiden lisäksi tapahtumat palvelevat myös paikallisia asukkaita. 

— Imatran ja Lappeenrannan seutujen asukkaat ovat erittäin tärkeä kohderyhmä, ja tapahtumia tehdään myös heille. Paikallisten sitoutuminen on oleellinen osa tapahtumien onnistumista, Jäppinen sanoo. 

Lisätietoja: 

Mirka Rahman, matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja, Lappeenrannan kaupunki
Puh. 040 8499 161, mirka.rahman@lappeenranta.fi

Jaakko Jäppinen, urheilupäällikkö, Imatra Base Camp
Puh. 020 617 7008, jaakko.jappinen@imatra.fi