Suosikit

Lappeenrannan kaupunginjohtajavalinnan tueksi Mercuri Urval – myös suostumukset virkaan tervetulleita

JULKAISTU 7.2.2024, 14.22

Lappeenrantaan haetaan uutta kaupunginjohtajaa.

Ilmakuva Lappeenrannasta kesällä, kaupungista kaupunginlahdelle päin.

Kaupunginjohtajan rekrytointiprosessin taustatukena toimivat Mercuri Urvalin asiantuntijat. Vastaavana konsulttina toimii PsM Juha Laurila.

− Valintatyöryhmä päätyi Mercuri Urvalin asiantuntemuksen käyttöön, koska Mercuri Urval on yrityksenä erikoistunut organisaatioiden ylimmän johdon rekrytointien tukemiseen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Joonas Grönlund selvittää. 

Mercuri Urval vastaa myös hakijoiden soveltuvuusarviointien tekemisestä.

Valintatyöryhmä odottaa tehtävään monia hyviä hakijoita. Koska kysymys on kaupunginjohtajan virasta, voidaan tehtävään ottaa viranhaltijalain mukaan myös henkilö, joka on antanut suostumuksensa virkaan. Suostumus tehtävään tulee antaa ennen kaupunginvaltuuston asiaa koskevaa päätöstä.

Hakuilmoituksen mukaan Lappeenrannan osaavan kaupunkijoukkueen johtoon haetaan visionääristä ja ennakkoluulotonta henkilöä, jolla on kykyä tunnistaa Lappeenrannan kasvun ja menestyksen avaimet. Kaupungin strategia on kiteytetty sanoihin rohkeasti, yhdessä ja eteenpäin katsoen.

− Haluamme valintatyöryhmänä toimia niin, että valtuustolla on mahdollisuus tehdä laajasta hakijajoukosta itsenäinen valinta, Joonas Grönlund tähdentää.

Viran hakuaika päättyy 19.2.2024 kello 16.00.

Suunnitellun aikataulun mukaan kaupunginjohtaja valitaan toukokuun valtuustossa 6.5.2024.

Lisätiedot:

Sanna Koskenranta, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Puh: 050 340 8245

Joonas Grönlund, kaupunginhallituksen puheenjohtaja
Puh: 0400 69 9984