Suosikit

Lappeenrannan museot siirtyvät kesäaikaan 3.6. – Kesän ohjelmassa vapaa sisäänpääsy, tapahtumia ja opastettuja kierroksia

JULKAISTU 28.5.2024, 12.47

Museot/Näkymä valleille. Seppo Pelkonen.jpg

Lappeenrannan museot siirtyvät laajennettuihin kesäaukioloaikoihin maanantaista 3.6. alkaen. Sunnuntaihin 18.8. saakka Etelä-Karjalan museo, Lappeenrannan taidemuseo, Ratsuväkimuseo ja Wolkoffin talomuseo palvelevat arkisin klo 10–18 ja viikonloppuisin klo 11–17.  

Lappeenrannan kaupungin Suomen makein kesä -kampanjan ansiosta linnoituksen museoihin (Etelä-Karjalan museo, Lappeenrannan taidemuseo, Ratsuväkimuseo) on vapaa sisäänpääsy 1.6.-1.9. 

Etelä-Karjalan museossa on 3.-18.6. avoinna perusnäyttely Etelä-Karjalan tarina ja 19.6. avautuu yleisölle Ritva Kovalaisen ja Sanni Sepon pohjoisista luonnonmetsistä kertova valokuvanäyttely Pohjoistuulen metsä. 

Lappeenrannan vesitorniin 2023 toteutettu Olipa kerran… vesitorninäkymä -näyttely on avoinna myös kesän 2024 ajan. Lappeenrannan museoiden kuvakokoelmiin perustuvan näyttelyn on innoittanut vesitornin ikkunoista avautuva muuttuva kaupunkimaisema. Vesitornin avoinnapidosta ja lipunmyynnistä vastaa tornin juurella sijaitsevasta Banana Tree -ravintola. Ajantasaiset aukioloajat ja mahdolliset poikkeukset voi varmistaa ravintolan verkkosivuilta.

Pyöräilyä ja museoklubeja kulttuurinnälkään 


5.6. klo 18 Lappeenrannan museot järjestää Taide- ja arkkitehtuuripyöräilyn keskustan ja Lauritsalan taide- ja arkkitehtuurikohteiden äärelle. Rauhallista tahtia etenevälle, noin 15 kilometrin mittaiselle pyöräretkelle lähdetään Pusupuiston rakuunapatsaalta ja se loppuu Poliisin muikut -teokselle Kansalaistorin kulmalla. Kierrokselle on vapaa pääsy. 

11.6. klo 17 Lappeenrannan museot ja Lappeenrannan kirjasto toteuttavat yhteistyössä pääkirjastolla kirjavinkkausillan, jossa Lappeenrannan taidemuseon amanuenssi Mikko Pirinen antaa kirjavinkkejä ja kertoo kirjoista, jotka liittyvät ruokakulttuuriin, visuaaliseen kulttuuriin, kirjallisuuteen ja kuvataiteeseen. Pirisen kiinnostus aiheeseen on syntynyt jo ennen hänen taidehistorian opintojaan, koska hän on ennen yliopisto-opintojaan valmistunut kokiksi.

12.6. klo 17 jatkona kirjavinkkausillalle järjestetään Museoklubi, jossa kuraattorin kierroksella tutustutaan Lappeenrannan taidemuseon Normaalit ruokajuomat ja jokapäiväinen leipämme -näyttelyyn. Näyttely käsittelee erilaisia ruokaan ja juomaan liittyviä ilmiöitä 1800-luvulta nykypäivään suomalaisen kuvataiteen kautta tarkasteltuna. Näyttelyn esittelee sen koonnut amanuenssi Mikko Pirinen. Toinen vastaava tilaisuus järjestetään juuri ennen näyttelyn päättymistä, Lappeenrannan kaupungin avointen ovien päivänä, torstaina 29.8. klo 17. 

18.6. klo 18 Etelä-Karjalan museolla vietetään Pohjoistuulen metsä -näyttelyn avajaisia. Avajaisten etkoina klo 16 järjestetään museokorttia käyttäville ainutlaatuinen VIP-tapahtuma, joka pitää sisällään näyttelyn taiteilijoiden, Ritva Kovalaisen ja Sanni Sepon, näyttelyopastuksen, sekä pientä tarjoilua. Tapahtumaan mahtuu 25 ensimmäisenä ilmoittautunutta museokorttia käyttävää asiakasta. 

24.8. klo 11-15 Lappeenrannan museot pitävät museoiden kokoelmatilana toimivalla Lauritsalatalolla Museokirppu-kirpputoritapahtuman osana Lauritsalapäivän ohjelmaa. Myynnissä on mm. museokauppojen poistotuotteita. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Lauritsalan koulun vanhempainyhdistyksen kanssa, joka pitää tapahtumassa kahviota.  

1.-2.9. Suomen Kansallismuseo saapuu pienoisnäyttelyn merkeissä kylään Lappeenrannan taidemuseon Muusa-monitoimitilaan. Esille tulee kahden päivän ajaksi valikoima Kansallismuseon ikonisimpia ja tunnetuimpia esineitä. Vierailu on osa kampanjaa, jonka aikana kokoelmanostoja remontin vuoksi suljetusta Kansallismuseosta vierailee kuudessa museossa eri puolilla Suomea.

Mukulakiviä ja maisemia -kävelykierrokset alkavat juhannuksen jälkeen


Lappeenrannan museot järjestää perinteisesti kesäkaudella ilmaisia, opastettuja kierroksia linnoituksen alueella. Mukulakiviä ja maisemia – Kävelyllä Lappeenrannan linnoituksessa -kierroksille pääsee 26.6.-18.8. keskiviikkoisin, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15. Kierrosten lähtöpaikkana on Katariinantori (Kristiinankatu 16).  Lappeenrannan syntymäpäivänä 10.8. järjestetään juhlan kunniaksi lisäkävelykierros klo 12. 

Linnoituksen kulttuuriympäristöä ja sen eriaikaisia kerroksia tarkasteleva opastettu kävelykierros kulkee linnoituksen mukulakivillä ja valleilla, joten reitti ei ole esteetön. Kävelykierrosten oppaina toimivat museoiden kesäoppaat. Noin tunnin mittaiset kierrokset toteutetaan säävarauksella.  

 

Lisätiedot: 
 
Amanuenssi Marianna Karttunen 

marianna.karttunen@lappeenranta.fi