Suosikit

Lappeenrannan pahasti urautuneita katuja höylätään täydellä kapasiteetilla

JULKAISTU 6.2.2024, 12.40

Auratraktori tienpinnasta kuvattuna, iso rengas, auto auran takana.

Lappeenrannan kadut ovat päässeet hankalaan kuntoon sään aiheuttaman urautumisen vuoksi. Urautumista on laajoilla alueilla ympäri kaupunkia. Uria on poistettu tiehöylillä joka päivä, mutta höylän työnopeus on verrattain hiljainen, kertoo kaupungin katujen kunnossapitopäällikkö Topi Kangas.

− Meillä on erityisesti pääväylät ja osa kokoojakaduista urautunut vaikeasti viimeisten vesisateiden jälkeen, kun aurattu loska on jäätynyt asfaltissa olevien urien reunoille. Haastavaa työstä tekee se, että jään ja hiekan seos urien reunoilla on todella kovaa ja siihen ei pysty kuin tiehöylä.

Viheliäin jää löytyy asfalttiin kuluneen ajouran reunasta, jossa terävä jääpolanne jää jopa höylän terän saavuttamattomiin, koska se on alempana kuin urien välissä oleva tien pinta.

− Tämä pieni jää urien reunoilla on se, joka inhottavasti ohjaa rengasta väärään suuntaan.

Kaupunki on taistellut ongelman kanssa ja pyrkii sen kaikin keinoin selättämään, mutta siihen menee valitettavasti vielä aikaa. Kangas lupaa, että urien poistoa jatketaan niin kauan kuin se on tarpeen.

− Työtä jatketaan, kunnes urista päästään eroon ja saadaan ne kaikki mataloitettua. Kaupunki on ajanut kaikki pääväylät ja kokoojakadut itse läpi ja koostanut urista työlistan, jota puretaan koko höyläkapasiteetillä, kunnes tilanne helpottaa.

– Toivomme nyt myös malttia autoilijoilta pitää tilannenopeus omalle ajoneuvolle sopivana ja turvallisena.

Lisätietoja:

Topi Kangas, kunnossapitopäällikkö
Puh: 040 144 0330, topi.kangas@lappeenranta.fi