Suosikit

Lappeenrannan Yritystila Oy ja Fazer Leipomot jatkavat Myllymäellä sijaitsevan leipomon vuokrasopimusta

JULKAISTU 18.9.2023, 08.56

Lappeenrannan Yritystila Oy ja Fazer Leipomot Suomi Oy ovat allekirjoittaneet 31.7.2030 asti ulottuvan vuokrasopimuksen jatkon Myllymäenkadulla sijaitsevasta leipomotuotantotilasta.

Pinta-alaltaan yli 8 000 m2:n rakennus on valmistunut 2000-luvulla nimenomaan Fazer Leipomoiden käyttöön ja vuosien varrella kohteessa on tehty muutostöitä vuokralaisen tarpeiden mukaisesti.

Päätös on hyvä kaupungin työllisyydelle, elinvoimalle ja imagolle

Apulaiskaupunginjohtaja, Yritystila Oy:n omistajaohjaohjauksesta vastaava Tuomo Sallinen Lappeenrannan kaupungilta toivottaa uutiset sopimuksen jatkosta hyvin tervetulleeksi.

– Jo yli 20 vuotta toiminut leipomo on vakiinnuttanut paikkansa kaupungissa ja olen hyvin iloinen paitsi niistä teollisista työpaikoista, jotka säilyvät, myös kaikista elinvoimaa ja imagoa nostavista vaikutuksista, joita tunnettu toimija tuo Lappeenrantaan, hän sanoo.

– Lappeenranta on jo pitkään ollut Suomen karkkipääkaupunki, sillä täällä tehdään myös Fazerin makeisia.

Fazer-konsernin kiinteistöistä vastaava johtaja Mika Salminen on tyytyväinen sopimuksen jatkamiseen.

– Hienoa, että Lappeenrannan Yritystila on myös alkavalla vuokrakaudella sitoutunut tekemään kiinteistöparannuksia, jotka muun muassa edistävät päästövähennystavoitteidemme saavuttamista, Salminen sanoo.

– Fazer Leipomot leipoo Myllymäen leipomossa muun muassa suomalaisten suursuosikkeja, Fazer riisipiirakoita sekä Kiireetön leipää.

Kaiken kaikkiaan Fazer työllistää Lappeenrannassa lähes 500 henkilöä, joista 90 työskentelee leipomossa.

Projekti-insinööri Jani Paappanen Lappeenrannan Yritystila Oy:stä kertoo, että yhteistyö Fazerin kanssa on ollut sujuvaa ja että vuokrasopimusta jatketaan nyt toista kertaa.

– Pitkän vuokrasuhteen aikana luonnollisesti tarvitaan muutoksia ja parannuksia ja olemme käyneet niitä läpi Fazerin kanssa, Paappanen sanoo.

– Tarkoituksena on parantaa Myllymäen leipomorakennuksen energiatehokkuutta vuosien 2023–2024 aikana muun muassa parantamalla rakennuksen ilmanvaihdon ja savukaasujen lämmön talteenottoja.

Lisäksi kiinteistön sisä- ja ulkovalaistusta päivitetään ja rakennuksen kiinteistöautomaatiojärjestelmä uusitaan.

Lisätiedot:

Vice President, Head of Property Management Mika Salminen, Fazer, puh. 040 1693339
Projekti-insinööri Jani Paappanen, Lappeenrannan Yritystila Oy, puh. 040 6529940
Apulaiskaupunginjohtaja Tuomo Sallinen, Lappeenrannan kaupunki, puh. 040 624 1422