Suosikit

Liikuntatoimen hyvinvointi-illat keväällä

JULKAISTU 2.2.2024, 11.33

LappeenrantaFI/Kulttuuri ja liikunta/Liikunta/Kuvat/TRE kuva.jpg

Toiminnalliset hyvinvointi-illat ovat kehon ja mielen hyvinvointiin keskittyvien teemojen äärelle keskittyviä tilaisuuksia, joissa aiheen piiriin johdattelevan ohjaajan alustuksen jälkeen kokeillaan ohjatusti menetelmää. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Hengitysilta – hellitä ja pysähdy hengityksen äärelle

ke 21.2. klo 17–18.30 urheilutalon jumppasali, Pohjolankatu 29
 
Hetki sisältää pehmeää liikettä, jonka avulla voi rauhassa asettua omaan kehoon. Lisäksi annetaan hyvin aikaa olemiselle, hellittämiselle ja hengityksen kautta pysähtymiselle. Oman kehon tuntemusten aistiminen ja omat sisäiset tapahtumat ovat huomion kohteena. Ohjauksessa ei tehdä suorittavia hengitysharjoituksia tai harjoitella hengittämään "oikein", vaan asetutaan ihmettelemään, mitä kaikkea voi oivaltaa ja aistia kehosta hengityksen kautta. Mitään ei tarvitse osata ennakkoon, riittää että on utelias. Hengityksestä voi saada tärkeän voimavaran arkeen ja väylän pitää yllä tärkeää yhteyttä omaan itseen ja kehoon.
 
Kaikille avoin ja maksuton, ei ennakkoilmoittautumista
Ohjaajana Piia Koskinen
 

Hyvinvointi-ilta suositun TRE-metodin äärellä

ti 12.3. klo 17–18.30 urheilutalon jumppasali, Pohjolankatu 29
 
TRE on yksinkertainen ja helposti omaksuttava itsehoitomenetelmä, joka rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin jännittämiä lihaksia. Menetelmässä käynnistetään lihasten vapinana tai tärinänä alkava luonnollinen ja nopeasti vaikuttava palautumismekanismi. Hyvinvointi-illassa pääset ohjaajan alustuksen jälkeen kokeilemaan menetelmää turvallisesti.
 
Kaikille avoin ja maksuton, ei ennakkoilmoittautumista
Ohjaajana Marika Hynninen
 

Lisätiedot:
sirpa.pollanen@lappeenranta.fi