Suosikit

Sammonlahden uusi tekonurmikenttä otetaan käyttöön 10.6.2024

JULKAISTU 7.6.2024, 13.47

Sammonlahden uusi tekonurmi, taustalla Sammontalon työmaa.

Sammonlahden uusi tekonurmikenttä on valmistumassa ja se avataan käyttäjien käyttöön maanantaina 10.6.2024. Kentällä järjestetään aikanaan myös viralliset avajaiset, joista kaupunki tiedottaa erikseen myöhemmin.

Rakennustyöt sujuivat liikuntatoimen kunnossapitopäällikkö Marko Siltamiehen mukaan pääasiassa suunnitelmien mukaisesti.

– Vuonna 2023 aikaisin alkanut talvi ja vastaavasti 2024 pitkään jatkunut kevät aiheuttivat sen, että urakalle pyydettiin viikon jatkoaikaa ja sellainen myös myönnettiin.

Uusi tekonurmikenttä sijoittuu alueella sijainneen luonnonnurmikentän toiseen päätyyn poikittain ja alueella edelleen sijaitsevan toisen tekonurmikentän läheisyyteen. Nykyinen luonnonnurmi jää rakenteilla olevan Sammontalon piha-alueeksi.

– Uusi kenttä asemoituu 90 asteen kulmassa verrattuna paikalla aiemmin olleeseen nurmikenttään, Siltamies sanoo.

Urakan aikana vanha nurmipinta on poistettu, ja tilalle on asennettu nykyaikainen tekonurmimatto uudella ja kumirouhetta ympäristöystävällisemmällä bioflex-täyteaineella.

– Nurmipinnan muuttaminen tekonurmeksi pidentää kentän vuotuista käyttöaikaa huomattavasti. Kenttä saadaan aiemmin keväällä käyttöön, ja syksyllä käyttöä voidaan jatkaa normaalia pitempään. Kenttä kestää käyttöä rajattomasti ja esimerkiksi vesisateet eivät vaikuta kentän kuntoon.

Uusi tekonurmikenttä on rakennettu rakenteellisesti vastaavasti kuin Sammonlahden vanhempi tekonurmikenttä.

– Tekonurmimaton alta löytyy joustoalusta, joka vähentää kentän tuomaa iskutusta. Tämä on tässä kohtaa toinen Lappeenrannan kaupungille valmistuva joustopintainen kenttä. Myös Amiksen uusi tekonurmi tulee valmistumaan samalla joustopinnalla, Siltamies selvittää.

Kentälle on luotu myös lämmitysvalmius.

– Kentän alla kiertää valmiiksi lämmitysputkisto, mutta varsinaiseen lämmitykseen ei ole toistaiseksi valmiuksia, sillä lämmityskonttia ei ole tässä kohtaa kentälle vielä hankittu.

Uusi tekonurmi soveltuu tekonurmikenttien tavanomaisimpiin käyttötarkoituksiin, mutta Siltamies arvelee, että jalkapalloilijat tulevat olemaan kentän aktiivisin käyttäjäkunta.

– Kenttävuorot ovat varattavissa liikuntatoimen normaalien varauskäytänteiden mukaisesti. Työmaan yhteydessä Sammonlahden tekonurmikenttien yhteyteen tulee myös kioskikontti, joka on tapahtumissa kaikkien kentän varanneiden käytettävissä.

Lisätietoja:

Marko Siltamies, kunnossapitopäällikkö
Puh. 040 653 4888, marko.siltamies@lappeenranta.fi

Pasi Koistinen, liikuntajohtaja
Puh. 040 682 022, pasi.koistinen@lappeenranta.fi