Suosikit

Suomen makeinta kesää vietetään Lappeenrannassa

JULKAISTU 29.5.2024, 09.57

Ilmakuva Lappeenrannan kaupunginlahdesta ja serpentiiniä.

Lappeenrannassa vietetään Suomen makeinta kesää. Lappeenranta täyttää 375 vuotta ja tarjoaa parhaimpia tapahtuma- ja kulttuuriherkkuja kulttuurinnälkäisille ja makeimpia kesäetuja etenkin lapsiperheille.

– Lappeenrannan kesä tarjoaa syötävää, nähtävää ja koettavaa niin lapsille kuin myös aikuisillekin. Tule siis Lappeenrantaan tekemään makeita muistoja kesällä, kaupungin elinvoimajohtaja Ding Ma kannustaa.

Kaikki tarvittava Suomen makeimpaan kesään on koottu osoitteeseen visitlappeenranta.fi/makein

Kesäetuja lähes 40 toimijalta ja yritykseltä – tarrapassin leimoilla kesämuisto Lappeenrannasta

Suomen makeimpia kesäetuja ovat tarjoamassa lähes 40 eri alan toimijaa ja yritystä. Mukana on muun muassa yli 20 ravintola-alan toimijaa ja yrittäjää sekä esimerkiksi Fazer, joka avaa myymälän Lappeenrannan satamaan. Kesäedut ovat voimassa 1.6.–25.8.2024.

Luvassa on makeita tarjouksia, yllätyksiä ja ennen kaikkea yhdessä tekemistä erityisesti lapsille ja lapsiperheille. Lapsilla on myös mahdollisuus kokea kesäelämyksiä maksuttomasti. Esimerkiksi alle 14-vuotiaat risteilevät kesän aikana maksutta M/S Camillalla ja alle 6-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi uudistuneen Lappeenrannan kiertoajelubussin kyytiin. Takuulähtöisiä aktiviteettejakin on tarjolla, sillä alle 15-vuotiaat pääsevät maksutta melomaan ja suppailemaan Saimaalle tai Salpalinjan kierrokselle vanhempiensa kanssa.

Kesäetuja voi ottaa talteen Suomen makeimpaan tarrapassiin mukana olevilta yrityksiltä ja toimijoilta. Kauppakeskus IsoKristiinassa ja Hiekkalinnan alueella sijaitsevista kaupungin matkailuneuvonnan asiakaspisteistä voi hakea oman tarrapassin, ja täytetyllä passilla saa Hiekkalinnan matkailuinfosta kesämuistoksi Lappeenranta-aiheisen magneetin.

Ilmaiset museot historiallisessa linnoituksessa

Lappeenrannan linnoituksessa sijaitsevat museot ovat poikkeuksellisesti koko kesän ajan 1.6.–1.9. ilmaisia kaikille kävijöille.

Etelä-Karjalan museon Etelä-Karjalan tarina -perusnäyttelyssä pääsee tutustumaan muun muassa maakunnan monimuotoiseen ruokakulttuuriin. Juhannusviikolla 19.6. avautuva Pohjoistuulen metsä -näyttely kertoo pohjoisesta havumetsästämme suomalaisten luonnonmetsien suojelualueilta otettujen kuvien välityksellä. 

Lappeenrannan taidemuseon 1.6. avautuva Normaalit ruokajuomat ja jokapäiväinen leipämme -näyttely käsittelee erilaisia ruokaan ja juomaan liittyviä ilmiöitä suomalaisen kuvataiteen kautta tarkasteltuna.

Ratsuväkimuseossa pääsee kurkistamaan suomalaisen ratsuväen vaiheisiin. Hakkapeliitoista hurmahousuihin – Ratsuväkielämää vuosisatojen ajan -näyttely kertoo, miksi Lappeenranta on ratsuväen kaupunki.

Perheen pienimmät voivat Etelä-Karjalan museossa leikkiä Pieni sokerihiiri -etsintäleikkiä ja piirtää kesänäyttelyn avauduttua lumotun metsän asukin. Taidemuseossa puolestaan pääsee suunnittelemaan oman karkin piirustuksen muotoon ja Ratsuväkimuseossa kokeilemaan kuvasuunnistusta.

Juhlakesä täynnä tapahtumia – Hiekkalinna johdattaa Saimaan sydämeen

Makein kesä ei olisi herkullinen ilman tapahtumia. Saimaan rannalla ja ympäristössä tapahtuukin koko kesän ajan. Monipuoliseen tapahtumatarjontaan voi tutustua Lappeenrannan tapahtumakalenterista.

Lappeenranta juhlii 375-vuotissyntymäpäiviään koko elokuun ajan. Syntymäpäiväjuhlissa kunnioitetaan ja nostetaan ylpeästi esille lappeenrantalaisuutta, paikallista osaamista ja yhdessä tekemisen henkeä. Festivaalihenkisillä juhlaviikoilla on ohjelmaa kaikenikäisille. Juhlavuoden ohjelma on esillä ja täydentyy osoitteessa lappeenranta.fi/375.

Hiekkalinna, lapsiperheiden suosikkikohde jo toisessa sukupolvessa, johdattaa tänä kesänä Saimaan sydämeen. Saimaa-aiheisten hiekkaveistosten lisäksi alueelta löytyy muun muassa Pomppulinnamaailma ja välinevuokrauspiste, josta voi vuokrata tarvittavat välineet Saimaan valloitukseen.

Lisätietoja:

Suomen makein kesä -kokonaisuudesta ja kampanjasta:

Ding Ma, Lappeenrannan kaupungin elinvoimajohtaja
Puh. 040 660 4015, ding.ma@lappeenranta.fi

Mirka Rahman, matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja
Puh. 040 849 9161, mirka.rahman@lappeenranta.fi

Suomen makein kesä -kokonaisuus esillä osoitteessa visitlappeenranta.fi/makein