Suosikit

Syksyn maksuttomat taide- ja käsityöpajat virittävät tulevaan Kulttuurin Unelmavuoteen – ilmoittaudu mukaan nyt

JULKAISTU 5.10.2023, 13.09

LappeenrantaFI/Kulttuuri ja liikunta/Kulttuurin unelmavuosi/knitting-1430153_1920.jpg

Lappeenrannassa pääsee nauttimaan syksyllä maksuttomista taide- ja käsityöpajoista. Työpajat järjestetään työpajasarjoina Ohjaamolla ja Yhteisötalossa. Työpajat ovat alkusoittoa ensi vuonna vietettävälle Lappeenrannan kulttuurin unelmavuodelle 2024, joka tuo monipuolista ja yhteisöllistä tekemistä kaupunkilaisille toteuttaen lappeenrantalaisten unelmia. 

– Kulttuurin unelmavuosi on kulttuurin monimuotoisuutta juhliva yhdessä tekemisen vuosi. Se nostaa esille paikallisia taiteentekijöitä ja kulttuuritoimijoita ja kannustaa kaupunkilaisia kulttuurin pariin. Tätä ajatusta tukevat ja osaltaan toteuttavat myös nyt syksyllä järjestettävät maksuttoman taide- ja käsityöpajat, kertoo Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoden hankekoordinaattori Anni Pellikka

Ohjaamon taidetyöpajassa tutustutaan kuvataiteen tekniikoihin 

Ohjaamon maksuton taidepaja on tarkoitettu 17–29-vuotiailla nuorille. Taidepajassa pääsee löytämään omia vahvuuksiaan luovuuden parissa. Työpaja etenee erilaisista kuvataiteen tekniikoihin tutustumisesta isomman teoksen toteuttamiseen, teemana henkilökuva. 

Ohjaamon taidepaja kokoontuu Monarilla Innoverstaan tiloissa (Anni Swahnin katu 7) maanantaisin klo 15–16.30, ajalla 30.10.–11.12.23. Ohjaajana toimii kuvataiteilija Reetta Lipponen. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita, lämpimästi tervetuloa mukaan! 

Ilmoittaudu nopeasti, sillä paikkoja on rajoitetusti! anni.pellikka@lappeenranta.fi tai 040 559 0710. 

Silmukat solmussa -työpajassa sukelletaan villasukkien saloihin 

Yhteisötalolla (Raastuvankatu 7) kokoontuvassa Silmukat solmussa? -työpajassa opetellaan neulomaan villasukkia alusta alkaen. Kuka tahansa voi tulla mukaan tähän maksuttomaan työpajaan. 

Työpajasarja järjestetään 6.10.–17.11. perjantaisin klo 13.45–15.15 ja sen aikana opetellaan neulomaan villasukkia yhdessä vaihe vaiheelta. Paikkoja tähänkin työpajasarjaan on rajoitetusti, joten ilmoittaudu mukaan nyt: anni.pellikka@lappeenranta.fi tai 040 559 0710. 

– Taide- ja käsityöpajat tuovat ihmiset yhteen luoden osallisuuden kokemuksia. Taiteen, käsitöiden ja luovuuden kautta on mahdollista vaalia hyvinvointia, Pellikka toteaa. 

Lisätiedot: 

Lappeenrannan kaupunki – Unelmavuosi 2024 hankekoordinaattori 
Anni Pellikka 
040 559 0710 
anni.pellikka@lappeenranta.fi