Suosikit

Tietoa ja keskustelua alakoululaisten digipelaamisesta Myllymäen koululla 23.2.

JULKAISTU 7.2.2023, 15.56

Pelaaminen on lapsille luonteva ja hyvä ympäristö oppia uusia asioita ja sitä käytetään laajalti myös oppimisvälineenä. Se on myös hyvin yleistä, sillä vuoden 2020 Pelaajabarometrin mukaan 10–19-vuotiaista 79 prosenttia pelaa viikoittain tai useammin ja noin 45 prosenttia päivittäin. Ainoastaan 0,8 prosenttia ikäryhmästä ei pelaa ollenkaan.

Pelaamiseen myötä nousee usein esiin myös lapsen tai nuoren ajankäyttö ja sen hallinta, sillä monet pelit ovat niin kiinnostavia, että ajantaju häviää. Vaikka se on pelaajasta mukavaa, on varsinkin pienempien pelaajien kohdalla ehkä hyvä valvoa pelaamiseen käytettyä aikaa.

Myllymäen koulu tarttuu tähän ajankohtaiseen aiheeseen ja toteuttaa yhdessä Myllymäen koulun vanhempainyhdistyksen kanssa Ehyt ry:n peliteemaisen vanhempainillan torstaina 23.2. klo 18–19.30 Myllymäen koulun salissa, Hiessillankatu 10. Tilaisuuden kohderyhmänä on alakoululaisten vanhemmat, eli hieman nuorempien lasten vanhemmat, kuin mitä pelaajabarometrissa on tutkittu.

Illan teemana on alakouluikäisten pelaaminen ja pelikasvatus. Ehyt ry:n peliteemaiset vanhempainillat (90 min) rakentuvat esityksestä ja yhteisestä keskustelusta. Näiden kautta pyritään lisäämään huoltajien tietoutta pelimaailmasta ja antamaan käytännön vinkkejä pelaamisen hallintaan. Huoltajia neuvotaan myös, miten peliharrastusta voi toteuttaa tasapainoisena osana lapsen tai nuoren arkea. Vanhempainillan yhteydessä jaetaan pelikasvatuksen linkkejä ja vinkkejä.

Myllymäen koulun vanhempainyhdistys toivottaa kaikki alakoululaisten vanhemmat tervetulleeksi.

Lisätietoja:

Hanna-Maria Toivanen
Myllymäen koulun rehtori
hanna-maria.toivanen@edu.lappeenranta.fi
040-5765863