Suosikit

Kamalan hienot taidetiistait

Lappeenrannan kaupunkisuunnittelu järjestää maksuttomia taidetyöpajoja tiistaisin toukokuun aikana. Taidetyöpajojen teemat liittyvät kestävään kehitykseen ja osallistujat pääsevät tutustumaan niissä erilaisiin tekniikoihin ja kierrätettäviin materiaaleihin alueen taidealan ammattilaisten opastuksella.

Työpajoihin tulee ilmoittautua etukäteen. Yhteen työpajaan mahtuu enintään 15 osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu työpajoihin tästä

Kamalan hienot taidetyöpajat

Lue lisää

Akvarellityöpajat

2.5. klo 16:30–19:30 Akvarellityöpaja keskustassa 

9.5. klo 16:30–19:30 Akvarellityöpaja Ylämaalla

Kuvaus

Työpajassa tutustutaan opettaja Maire Pyykön opastuksella akvarellimaalaukseen. Kurssilla on tarkoitus tehdä Kestävän kehityksen teeman mukaisesti luontoaiheinen maalaus ”kevään tunnelma maisemassa”. Maalaamme maiseman ylijäämä tapetille vesiväri siveltimillä, kaisla kepeillä ja vanhalla hammasharjalla. Opit perspektiivin ja sommittelun perussääntöjä ja pidät hauskaa samanhenkisten ihmisten kanssa. Materiaalit ja tarvikkeet saa opettajalta. Kurssille saa tulla mukaan myös ilman aikaisempaa kokemusta akvarellimaalaukseen.

Kohdeyleisö

Nuoret ja aikuiset, alaikäraja 12 vuotta

Kierrätystaidetyöpaja

9.5. klo 16:30–19:30 Rohkeasti roskasta! -kierrätysveistostyöpaja keskustassa

Kuvaus

Osallistujat valmistavat kierrätysmateriaaleista ohjaajan opastuksella omat pienet teokset tai työskentelevät pareittain. Työpaja rohkaisee luovaan ideointiin ja monipuoliseen materiaalin käyttöön – kierrätysmateriaalia käytettäessä on työskentelyn ohessa myös mahdollista käsitellä luontevasti esim. ympäristökysymyksiä ja jätemateriaaliin liittyviä globaaleja haasteita taiteen tekemisen kautta. Työpajan ohjaajana toimii Pirita Lautala.

Opettajalla on jotakin kierrätysmateriaalia käytettävissä, mutta tuothan mukanasi myös omaa materiaalia teoksen tekemiseen!

Kohdeyleisö

Nuoret ja aikuiset, alaikäraja 12 vuotta

Sarjakuvatyöpajat

16.5. klo 16:30–19:30 Miten sarjakuvia tehdään? -pikakurssi kuvakerronnasta kiinnostuneille keskustassa

23.5. klo 16:30–19:30 Miten sarjakuvia tehdään? -pikakurssi kuvakerronnasta kiinnostuneille Joutsenossa

Kohdeyleisö

Nuoret ja aikuiset, alaikäraja 12 vuotta

Kuvaus

Tutustumme sarjakuvakerrontaan lyhyiden harjoitusten avulla kannustavassa ilmapiirissä. Käymme läpi sarjakuvakerronnan osa-alueita: termeistä tehosteisiin ja kohtausjaottelusta kuvakokoihin, ajan kuvaamista unohtamatta. Kurssi sopii vasta-alkajille ja muistinvirkistyksenä astetta edistyneemmillekin, sekä niille joilla on vertauskuvallinen kynä keskellä kämmentä. Ohjaajana toimii Tuukka Teponoja.

Makrame-työpajat

16.5. klo 16:30–19:30 Makrame-työpaja Nuijamaalla

23.5. klo 16:30–19:30 Makrame-työpaja keskustassa

Kohdeyleisö

Nuoret ja aikuiset, alaikäraja 12 vuotta

Kuvaus

Makrame -työpajassa pääset tutustumaan erilaisiin solmutekniikoihin opettajan opastuksella ja kurssin aikana tehdään yhdessä omat pienimuotoiset seinäteokset. Kurssimateriaalina käytetään puuta ja kierrätyspuuvillaa. Opettajana taidepajassa toimii Miia Neuvonen.

Materiaalit pieneen seinäteokseen saat työpajasta maksutta.

Piirustustyöpaja

30.5. klo 16:30–19:30 Nää kulmat -piirustustyöpaja keskustassa

Kohdeyleisö

Yli 15-vuotiaat

Kuvaus

Matalan kynnyksen piirustustyöpaja, jossa jalkaudutaan ohjaajan Pirita Lautalan johdolla kaupunkitilaan piirustusvälinein varustautuneena. Tavoitteena on etsiä ehkä uudenlaisiakin näkökulmia kaupunkimaisemaan, tutkia ja havainnoida tuttua ympäristöä arjesta poikkeavalla tavalla ja kokeilla piirtämistä julkisessa tilassa. Kohderyhmänä piirustuksesta kiinnostuneet aikuiset ja nuoret (alaikäraja 15 vuotta), sopii sekä aloittelijoille että pidempään piirtäneille. Välineitä saa lainaan ohjaajalta, halutessaan mukaan voi ottaa myös omat välineet.

 

Yhteyshenkilö, lisätiedot

Jaana Kestola, jaana.j.kestola@lappeenranta.fi, 040 556 8303