Suosikit

Opastukset ja työpajat

Kolme henkilöä työskentelee neulomuksen parissa kumartuneina salmiakinmuotoisen pöydän ylle. Työskentelyvalo on kohdistettu käsityöhön.

Kuva: KORU7-näyttelyn taiteilija Anna-Maria-Saarin Duplicate Stitch -työpaja Etelä-Karjalan museolla keväällä 2022. Veera Costa.

Ajanvarausohjeet maksullisen opastukseen tai työpajaan

Vaikka tarjoamme ajoittain ilmaisia opastuksia ja työpajoja, voit myös tilata kauttamme erillisen maksullisen opastuksen (suomen kieli ja muut kielet, kuvailutulkkaus- ja draamaopastukset) tai työpajan ryhmäsi tarpeiden mukaan.

Tiedustele ja tilaa opastus tai työpaja: Tuija Parjanen-Saborit, puh. 040 661 2117, tuija.parjanen-saborit@lappeenranta.fi, varalla museoiden toimisto puh. 040 587 2274, hannu.a.heikkinen@lappeenranta.fi. Löydät opastusten ja työpajojen hinnat palveluhinnastostamme.

Osa yhteistyössä toteuttamiemme palveluiden osallistujista tulee meille ulkopuolisen yhteistyötahomme koordinoimina. Tällaiset palvelumme on siis suunnattu suoraan tietylle ikätasolle kaupungissa tai laajemmin alueellamme. Näitä palveluitamme ovat viidesluokkalaisille suunnatut Kulttuuripolut ja kahdeksasluokkalaisten Taidetestaajat, joista kerromme lisää kohdassa Ohjatut palvelut.

 

Opastukset

 

Tervetuloa yleisöopastukselle

Museoidemme maksuttomat yleisöopastukset painottuvat kesäkaudelle, ja ne järjestetään pääsääntöisesti ulkona Lappeenrannan linnoituksen alueella. Näitä linnoituskierroksiamme pitävät museoidemme opastavat kesätyöntekijät.

Muut yleisöopastuksemme ovat opastettuja, usein myös maksuttomia yleisökierroksia Linnoituksen alueella tai museoissamme. Emme järjestä yleisöopastuksia museoissamme säännöllisesti vaan tiedotamme niistä aina erikseen. Huomaathan, ettei yleisöopastuksiamme ole tarkoitettu ryhmille.

Voit erikseen tilata kauttamme maksullisen opastuksen ryhmäsi tarpeiden mukaan. Katso varaamiseen ohjeet tämän sivun yläosasta.

Löydät kaikkien ajankohtaisten yleisöopastustemme tiedot Etelä-Karjalan tapahtumakalenterista.

 

Taidepyöräilyt

Lappeenrannan museot aloitti Taidepyöräilyjen järjestämisen yhteistyössä Lappeenrannan pyöräilijöiden kanssa syksyllä 2021. Taidepyöräilyt ovat rauhallisia pyöräkierroksia Lappeenrannan julkisilla taideteoksilla. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

 

Työpajat

 

Tahdotko työpajaamme?

Näyttelyihimme liittyen järjestämme toistuvaa MusArt-pajaa sekä erilaisia näyttelykohtaisia työpajoja. 

Emme järjestä työpajoja museoissamme säännöllisesti vaan tiedotamme niistä aina erikseen, poikkeuksena MusArt-paja. Huomaathan, että näyttelytyöpajojamme ei ole tarkoitettu ryhmille.

Voit erikseen tilata kauttamme maksullisen työpajan ryhmäsi tarpeiden mukaan. Katso varaamiseen ohjeet tämän sivun yläosasta.

Löydät kaikkien ajankohtaisten työpajojemme tiedot sekä mahdolliset ilmoittautumisohjeet Etelä-Karjalan tapahtumakalenterista.

 

Vauvojen Musiikki- ja maalaustyöpajat

Lappeenrannan museot on järjestänyt pian vuosikymmenen ajan vauvojen musiikki- ja maalaustyöpajaa, MusArt, yhteistyössä Lappeenrannan musiikkiopiston ja Etelä-Karjalan Osuuskaupan kanssa. Työpajassa vauvat huoltajineen tutustuvat laulaen, leikkien, soittaen ja tanssien taidemuseossa esillä olevan näyttelyn teoksiin musiikkiopiston musiikkikasvatusta sekä museoiden taidekasvatusta tekevän henkilökunnan ohjauksessa.

Musiikkihetken jälkeen pienet museovieraat maalaavat turvallisilla ja myrkyttömillä syötävillä väreillä. Työskentelyn päätteeksi nautimme kakkukahvit.

Vauvojen musiikki- ja maalaustyöpajojen ilmoittautumiset avautuvat noin kuukautta ennen pajoja. Löydät työpajojemme lisätiedot sekä ilmoittautumisohjeet Tapahtumat-sivultamme lähempänä tapahtuma-ajankohtaa. Työpajaan osallistuminen on maksullista.

Seuraava MusArt-paja järjestetään Lappeenrannan taidemuseolla syyskaudella 2023. Avaamme ilmoittautumisen noin kuukautta ennen tapahtumaa - ei ennakkoilmoittautumisia. Seuraathan ilmoitteluamme myös sosiaalisen median kanavillamme!

 

Ihmisiä seisomassa nurmella Lappeenrannan linnoituksen eteläpäädyssä. Opas kertoo joukon keskellä. Taustalla Saimaata.