Etusivu Palvelut1500 lappeenrantalaista saa lähipäivinä valtakunnallisen kyselyn, jolla selvitetään kuntalaisten tyytyväisyyttä kotikuntaan ja sen palveluihin
Ajankohtaista
15.5.2020 12.38

1500 lappeenrantalaista saa lähipäivinä valtakunnallisen kyselyn, jolla selvitetään kuntalaisten tyytyväisyyttä kotikuntaan ja sen palveluihin

Kaikkiaan 30 500 kansalaista ympäri Suomea saa lähiviikon aikana kyselylomakkeen, jossa kysytään vastaanottajan käsityksiä omasta asuinkunnastaan ja sen tavasta hoitaa asioita. Samalla selvitetään, mitä vastaajat ajattelevat kunnallisista palveluista ja miten he osallistuvat kuntansa päätöksentekoon. Kyselyn teettää Kuntaliitto ja se lähetetään 1500 lappeenrantalaiselle.

Lappeenrannan kaupungin kehitysjohtaja Markku Heinonen kertoo, että kyselyn tuloksia tullaan hyödyntämään Lappeenrannan kaupungin palveluiden kehittämisessä.

- Kysely tarjoaa tärkeää tietoa kaupungille päätöksenteon tueksi ja toiminnan kehittämiseksi. Siksi on tärkeää, että kyselyn saajat vastaavat siihen.

Kyselyn ensimmäisiä tuloksia on odotettavissa alkusyksyllä 2020. Tutkimukseen osallistuvat kunnat saavat käyttöönsä oman kuntansa tulokset, minkä lisäksi Kuntaliitto tulee julkaisemaan tuloksia vaiheittain ja teemoittain.

Kuntalaistutkimuksessa 2020 on mukana 43 kuntaa, jotka muodostavat monipuolisen otoksen erikokoisia ja erityyppisiä kuntia eri puolilta Suomea. Kysely lähetetään Väestörekisterikeskuksen otoksen mukaisesti kaikkiaan 30 500 täysi-ikäiselle suomalaiselle. Kuntakohtaiset otokset vaihtelevat 300:sta 2 000 henkilöön.

 

Lue lisää Kuntaliiton kyselystä: https://www.kuntaliitto.fi/ajankohtaista/2020/kuntalaisten-suhtautumista-kuntiin-selvitetaan-laajalla-kyselylla

Lue lisää Kuntaliiton kuntalaistutkimuksesta 2020: www.kuntaliitto.fi/kuntalaistutkimus2020