Etusivu PalvelutAlex Lindholm ja Inka Rauhala työllistivät itsensä unelmaduuneihinsa – luvassa on videomateriaalia Lappeenrannan nähtävyyksistä ja julkinen taideteos
Ajankohtaista
15.6.2020 8.30

Alex Lindholm ja Inka Rauhala työllistivät itsensä unelmaduuneihinsa – luvassa on videomateriaalia Lappeenrannan nähtävyyksistä ja julkinen taideteos

Lappeenrannan kaupunki toteutti keväällä Unelmaduuni 2020 -kilpailun, jossa nuoret saivat ideoida oman unelmaduuninsa. Tänä vuonna kilpailun teemana oli oman osaamisen hyödyntäminen kaupungin imagon parantamiseksi, ja unelmaduunareiksi valikoituivat taidokkaat Alex Lindholm ja Inka Rauhala. Kilpailun voittajat pääsevät kesätöihin unelmaduuneihinsa kahden viikon ajaksi.

unelmaduunarit2020_kuvaaja minttu kokko_424x286.jpgAlex Lindholmilla, 16, pysyy kynä kädessä. Unelmaduunissaan Lindholm haastattelee kaupunkilaisia ja tekee videomateriaalia Lappeenrannan tunnetuimmista paikoista. Hän haluaa tuoda työssään paremmin esille Hiekkalinnan kaltaisia kaupungin matkailulle tärkeitä nähtävyyksiä.

– Työni avulla esimerkiksi Lappeenrantaan vasta muuttaneet saavat tietoa kaupungin kiinnostavista paikoista, Lindholm sanoo.
Lindholmiin voi törmätä kaupungin kaduilla heinäkuun kahdella ensimmäisellä viikolla.

Inka Rauhala, 18, on harrastanut taidekoulua jo vuosikymmenen, mikä näkyy myös hänen unelmaduunissaan tänä kesänä. Rauhalan unelmaduuni on julkisen taideteoksen maalaaminen Lappeenrantaan. Hän toivoo maalauksensa piristävän kaupunkikuvaa ja tuovan eloa ja väriä keskustaan. Rauhala maalaa taideteoksensa kesäkuun aikana.

Unelmaduunit tukevat nuorten urahaaveita: Lindholm haluaisi tehdä tulevaisuudessa jotain taiteeseen liittyvää, jossa saa itse luoda asioita – hän voisi nähdä itsensä esimerkiksi yrittäjänä. Rauhalaa puolestaan kiinnostavat taide, historia ja uskonto, joiden pariin hän aikoo mahdollisesti jatkaa tulevaisuuden opinnoissa. Rauhala uskoo unelmaduunin auttavan häntä tulevaisuuden haaveiden tavoittelussa:

– Tässä työssä pääsen toteuttamaan itseäni ja saan harjoitusta julkisen taiteen tekemiseen.

Unelmaduunareiden töitä pääsee kesän aikana seuraamaan Lappeenrannan kaupungin sosiaalisen median kanavissa.

Kuvateksti: Alex Lindholm ja Inka Rauhala työskentelevät kesällä Lappeenrannan kaupungin unelmaduunareina. Kuvaaja: Minttu Kokko, Lappeenrannan kaupunki.

Lisätietoja:

Ohjaamonuorisotyöntekijä Anni Tahvanainen
anni.tahvanainen(at)lappeenranta.fi
puh. 040 504 1945