Etusivu Osallistu ja vaikutaAsukastilaisuus Weeran korttelin asemakaavan muutoksesta
Ajankohtaista
2.11.2018 14:40

Asukastilaisuus Weeran korttelin asemakaavan muutoksesta

Lappeenrannan kaupunki valmistelee asemakaavamuutosta ydinkeskustassa sijaitsevaan Weeran kortteliin. Kaavahankkeesta järjestetään asukastilaisuus kaupungintalon 1.krs neuvotteluhuone Venlassa 13.11. kello 17–18.30. Paikalla on mahdollisuus keskustella asemakaavamuutoksesta suunnittelijoiden kanssa. Tilaisuus on avoimet ovet -tyyppinen eli sinne on mahdollisuus saapua itselleen parhaiten sopivana aikana.

Asemakaavamuutoksen kohteena olevalla Weeran korttelilla tarkoitetaan Valtakadun, Sammonkadun, Oksasenkadun ja Kauppakadun rajaamaa korttelia. Kaavamuutos koskee City kauppapaikat Oy:n omistamaa tonttia, jolla sijaitsevat kauppakeskus Weera ja Scandic Lappeenranta City–hotelli. Kaavamuutoksen ulkopuolelle jäävät Karjalankulman tontti sekä korttelin koillisosa, jolla sijaitsevat entinen pankkirakennus sekä sitä ympäröivä, pääosin ravintolatoimintaa sisältävä liike- ja toimistorakennus.

Asemakaavan muutoksella mahdollistetaan alueen monipuolinen kehittäminen sekä asuin-, liike- ja toimistorakentaminen. Kaavamuutoksella mahdollistetaan myös maanalaisten pysäköintitilojen rakentaminen. Asemakaavamuutoksen myötä vuonna 1970 rakennettu kauppakeskus Weera voidaan purkaa ja korvata uudisrakennuksilla. Kaavaluonnos mahdollistaa uudisrakentamisen myös hotellin paikalle, mutta kaavaratkaisussa on huomioitu mahdollisuus myös nykyisen rakennuksen korottamiseen.

Rakennusten kerrosluvut kasvavat Kauppakadun, Oksasenkadun ja Sammonkadun varressa viiteen ja kuuteen kerrokseen. Valtakadun varteen voi sijoittua pääosin nelikerroksinen rakennus, jossa on katulinjasta sisäänvedetty viides kerros. Kaavamuutoksen myötä alueen rakennusoikeus kasvaa 16600 kerros-m2:iin, jossa on lisäystä nykyiseen asemakaavaan nähden 5610 m2.

Asemakaavamuutokseen voi tutustua Lappeenrannan kaupungin verkkosivuilla www.lappeenranta.fi > rakentaminen ja maankäyttö > nähtävillä olevat kaavat.

Asukkailla ja muilla osallisilla on mahdollisuus jättää mielipiteensä Lappeenrannan Weeran korttelin asemakaavan muutoksesta, sekä nähtävillä olevasta osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta 5.11. – 26.11.2018 välisenä aikana. Mielipiteet tulee laittaa osoitteella Lappeenrannan kaupunki, elinvoima ja kaupunkikehitys, Kirjaamo, PL 11, 53101 Lappeenranta tai kirjaamo@lappeenranta.fi. Ne voi toimittaa myös kaupungin asiakaspalvelu Winkkiin (kaupungintalon 1.krs).

Kaikki kaavasta ja Lappeenrannan kaupungin keskustasta kiinnostuneet ovat tervetulleita asukastilaisuuteen keskustelemaan, kuuntelemaan, ideoimaan ja kertomaan mielipiteitään nähtävillä olevasta asemakaavaluonnoksesta.

Yhteystiedot

Kaavoitusarkkitehti Kimmo Hautamaa 040 647 4889
Asemakaava-arkkitehti Matti Veijovuori 040 660 5662
Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä 040 6530745

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi