Etusivu KaupunkimmeStrategiaBusiness Mill -yrityshautomo aloitti Skinnarilan kampuksella
Valitse taso
Ajankohtaista
6.11.2018 10:50

Business Mill -yrityshautomo aloitti Skinnarilan kampuksella

Lappeenrannan kaupunki ja Saimaan ammattikorkeakoulu ovat perustaneet yhteisen yrityshautomon, Business Millin. Sen tavoitteena on saada Etelä-Karjalaan lisää osaamispohjaisia ja työllistäviä kasvuyrityksiä.

Yrityshautomo_Mikko Ojapelto_Marika Heinilä_399x266.jpgYrityshautomon vetäjän Mikko Ojapellon mukaan hautomolla on kaksi kohderyhmää: se palvelee eteläkarjalaisia, päämäärätietoiseen kasvuun tähtääviä yrityksiä ja toisaalta Skinnarilan kampuksen opiskelijoita ja henkilökuntaa.

”Jo toimivia yrityksiä autamme muun muassa sparraamalla uusien liikeideoiden kaupallistamisessa. Meiltä ei saa suoraan esimerkiksi rahoitusta, mutta pystymme neuvomaan ja avustamaan sen hakemisessa”, Ojapelto kertoo.

Hän toivoo, että mahdollisimman moni kasvuhaluinen yritys hyödyntäisi Business Millin palveluita.

”Meillä kynnys on matalalla ensimmäiselle tapaamiselle. Siinä sitten selviää, millä askelilla lähdetään eteenpäin.”

Apua myös uusille ideoille

Yrittäjyyttä suunnitteleville Business Mill on paikka, johon kannattaa ottaa yhteyttä heti liikeidean alkuvaiheessa.

”Autamme kirkastamaan liikeideaa ja pohtimaan, miten yritys voisi päästä markkinoille. Moni aloitteleva yrittäjä pyörittelee asioita itsekseen ja oppii sen jälkeen kantapään kautta, vaikka virheitä voisi välttää”, itsekin yrittäjänä toiminut Ojapelto sanoo.

Hänen lisäkseen hautomotiimissä työskentelee Marika Heinilä, joka vastaa muun muassa markkinointiviestinnästä ja tapahtumista. Kolmannen työntekijän rekrytointi on parhaillaan käynnissä.

”Haussa on hyvällä kokemuksella varustettu yrityskehitysasiantuntija”, Mikko Ojapelto sanoi marraskuun alussa.

Yhteyksiä yritysten ja opiskelijoiden välille

Lappeenrannan kaupungilla on jo ennestään yrityspalveluita tarjoava yksikkö Wirma, ja Imatran seudulla vastaavaa työtä tekee Imatran seudun kehitysyhtiö KEHY. Lisäksi LUT-yliopistolla toimii Green Campus Open -kiihdyttämö, joka edistää tutkimuksesta syntyneiden ideoiden kaupallistamista.

Ojapellon mukaan Business Mill täydentää jo nyt olemassa olevaa palvelutarjontaa. Se tekee tiivistä yhteistyötä eri toimijoiden kanssa ja tähtää pitkäjänteiseen kehityspolkuun asiakkaidensa kanssa. Yhtä asiaa Ojapelto kuitenkin korostaa: ”Meille tullessa tärkeintä on palava halu yritystoiminnan kasvattamiseen.”

Lisäksi hautomo erottuu sillä, että sen toimii linkkinä yritysten ja ammattikorkeakoulun välillä.

”Mitä paremmin tunnemme toisemme, sitä helpommin esimerkiksi opiskelijaprojekteja voidaan tehdä oikeisiin työelämän tarpeisiin. Yhteistyön tiivistäminen ei onnistuisi, jos Business Mill olisi kampuksen ulkopuolinen toimija”, Ojapelto summaa.

Business Millin palvelut ovat maksuttomia ja hautomossa käydyt keskustelut luottamuksellisia.

Hautomo toimii tällä hetkellä Saimaan ammattikorkeakoulun Skinnarilan kampuksella. Marraskuun aikana se avaa omat tilat myös Skinnarilan IVH-kampukselle.

Kuvateksti: Business Millissä työskentelevät tällä hetkellä Mikko Ojapelto ja Marika Heinilä.

Lisätietoja

Mikko Ojapelto, yrityshautomon vetäjä
p. 050 5121 853
mikko.ojapelto(at)saimia.fi