Etusivu Eksote tiedottaa: Neljännet koronarokotukset laajenevat 70–79-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville
Ajankohtaista

Eksote tiedottaa: Neljännet koronarokotukset laajenevat 70–79-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville

(2.6.2022)

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee neljänsiä rokoteannoksia lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 70–79-vuotiaille henkilöille.

Tärkeimpänä syynä rokotusten laajentamiselle on kansalaisten yhdenvertainen kohtelu: nyt kertyneen tiedon mukaan sairaalahoitoisen taudin riski on epidemiatilanteesta riippumatta 70–79-vuotiailla riskiryhmäläisillä hieman suurempi kuin nyt rokotuksiin oikeutetuilla yli 80-vuotiailla, joilla ei ole vastaavia sairauksia.

Lisäksi uudet tarttuvammat ja rokotussuojaa paremmin kiertävät omikronkannat ovat lisääntyneet Euroopassa, vaikka uusienkin viruskantojen leviämistä jarruttaa kesän aikana koronaviruksilla todettu vahva vuodenaikavaihtelu. Tämänhetkisen tiedon perusteella ei voi luotettavasti ennustaa, aiheuttavatko uudet herkemmin leviävät omikronlinjat tapausmäärien ja mahdollisten koronan vuoksi tapahtuvien sairaalahoitojen nousua kesän aikana Suomessa.

Neljänsillä rokoteannoksilla pyritään ennen kaikkea ehkäisemään iäkkäiden sairaalahoitoa ja vähentämään koronaan liittyviä kuolemia.

Neljättä annosta suositellaan 70–79-vuotiailla riskiryhmiin kuuluville, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta.

Neljännet rokotukset annetaan vain ajanvarauksella rokotuspisteiden aukioloaikojen mukaisesti

Etelä-Karjalassa rokotuksia annetaan seuraavissa paikoissa ajanvarauksella:

  • Imatran ToriGalleriassa perjantaista 3.6. alkaen, klo 9.30–16.30. Rokotuspiste on avoinna tiistaista perjantaihin. HUOM! Heinäkuussa rokotuspiste on suljettu.
  • Lappeenrannan IsoKristiinassa maanantaista 9.6. alkaen klo. 8.30–15.30. Rokotuspiste on avoinna maanantaista torstaihin.

Ajanvaraus rokotukseen Eksoten asiointipalvelun kautta tai puhelimitse 05 352 2355.

Tietoa rokotuspisteistä: Missä koronarokotuksia järjestetään? - Eksote

Luettelo riskiryhmistä: Ketkä kuuluvat vakavan COVID-19-taudin riskiryhmiin?

 

Lisätietoja medialle:

Eksoten rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto, sari.kuitto@eksote.fi p. 044 791 5854