Etusivu PalvelutEksote tiedottaa: Sote Taksi -sovellus asiakkaiden käyttöön
Ajankohtaista
10.7.2020 14.00

Eksote tiedottaa: Sote Taksi -sovellus asiakkaiden käyttöön

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) asiakkaat voivat jatkossa tilata omat vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaiset taksikuljetuksensa myös Sote Taksi –nimisellä mobiilisovelluksella.
Sote Taksi –sovelluksen avulla kyydit voi tilata itse helposti ja nopeasti. Oikeus sovelluksen käyttöön on kaikilla Eksoten vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain kuljetuspalveluiden piiriin kuuluvilla asiakkailla, joilla on oikeus käyttää taksipalveluita.

Kirjautumalla sisään Sote Taksi -sovellukseen asiakas näkee hänelle myönnetyt matkat ja voi tehdä niiden mukaisia tilauksia. Sovelluksella voi tehdä joko pikatilauksen tai ennakkotilauksen myönnettyjen matkaoikeuksien mukaisesti. Sovelluksella ei voi tilata autoa, jossa on mukana pyörätuoli tai paarit, tilataksia tai vakiotaksia.

Sote Taksi -sovellus paikantaa asiakkaan automaattisesti, mutta asiakkaalla on aina mahdollisuus tarkentaa sijaintinsa kartalta tai kirjoittaa itse osoite. Kun taksi kuittaa tilauksen, asiakas näkee sovelluksesta saapuvan auton merkin ja arvion saapumisajasta.

Tilaaminen Sote Taksi -sovelluksella on ilmaista. Sovellus toimii iOs- sekä Android-alustoilla. Näkövammaisten käyttämää Voice Over -toimintoa parannellaan vielä.

Asiakkailla on edelleen mahdollisuus tilata taksi myös puhelimitse. Sote Taksi –sovelluksen käyttöohjeet on julkaistu Eksoten verkkosivuilla osoitteessa www.eksote.fi/sosiaalipalvelut/kuljetuspalvelut