Etusivu PalvelutEsi- ja perusopetuksen sekä lukioiden lukuvuosi alkaa 9.8.2018 Lappeenrannan esiopetuspaikoissa, kouluissa ja lukioissa
Ajankohtaista
8.8.2018 13:40

Esi- ja perusopetuksen sekä lukioiden lukuvuosi alkaa 9.8.2018 Lappeenrannan esiopetuspaikoissa, kouluissa ja lukioissa

Lappeenrannan kaupungin esi- ja perusopetuksessa sekä lukiokoulutuksessa lukuvuosi alkaa torstaina 9.8.2018.

Peruskoulut aloittavat kello 9 tai kunkin koulun erikseen ilmoittamana kellonaikana. Kimpisen lukion ja Lappeenrannan Lyseon lukion 1. vuosikurssin opiskelijat aloittavat kello 9 ja 2.–4. vuosikurssien opiskelijat kello 10.

Koulussa 2_Mikko Nikkinen_378x252.jpgEsiopetuksen aloittaa yhteensä 708 lasta. Esiopetusta annetaan päiväkodeissa. Osa päiväkotiryhmistä toimii koulun yhteydessä.

Perusopetuksen ensimmäisen luokan aloittaa torstaina puolestaan 708 oppilasta. Kokonaisuudessaan Lappeenrannassa on lukuvuotena 2018–2019 yhteensä 6207 oppilasta, jotka jakautuvat 18 koululle. Joutsenon koulun alaisuudessa toimivat myös Parjalan ja Ravattilan toimipisteet sekä Sammonlahden koulun alaisuudessa Kuusimäen, Lavolan ja Skinnarilan toimipisteet.

Lappeenrannan kaupungin lukioissa ensimmäisen vuosikurssin aloittaa 358 opiskelijaa. Kokonaisuudessaan Kimpisen lukiossa ja Lappeenrannan Lyseon lukiossa on yhteensä 1216 opiskelijaa.

Koulujen alkaessa on syytä olla tarkkana liikenteessä. Lappeenrannan kaupungin vs. opetustoimenjohtaja Anu Liljeström kertoo, että varsinkin pienillä koululaisilla on paljon uusia asioita mielessä ja huomio voi helposti herpaantua liikenteen seuraamisesta.

– Toivomme kaikilta liikenteessä liikkujilta malttia ja esimerkillistä käyttäytymistä erityisesti kaikkien koulujen lähiympäristössä.
– Poliisi valvoo koulujen lähistöjen turvallisuutta koulujen alkamisen aikana. Lisäksi olemme saaneet tämän lukuvuoden ensimmäiselle koulumatkalle erikoisapua, sillä SaiPan pelaajat turvaavat suojateiden ylityksiä ja turvallista koulumatkaa Kimpisen, Lönnrotin ja Kesämäen koulujen läheisyydessä.

Lisätietoja:

vs. opetustoimenjohtaja Anu Liljeström
puh. 040 191 3185, anu.liljestrom@lappeenranta.fi