Etusivu PalvelutEtelä-Karjalan kuntiin palkataan yli 40 korkeakouluopiskelijaa - Lappeenrannan kaupungilla 14 harjoittelupaikkaa kesälle 2020
Ajankohtaista
28.1.2020 11.26

Etelä-Karjalan kuntiin palkataan yli 40 korkeakouluopiskelijaa - Lappeenrannan kaupungilla 14 harjoittelupaikkaa kesälle 2020

Etelä-Karjalan kunnat ovat yhdessä päättäneet tarjota tänä vuonna Uusinajattelijat-kampanjan hengessä yli 40 harjoittelu- ja lopputyöpaikkaa korkeakouluissa opiskeleville.

Lappeenrannan kaupunki tarjoaa 14 harjoittelupaikkaa kesälle 2020. Korkeakouluharjoittelijoita etsitään esimerkiksi viestinnän, liikunnan, kaupunkisuunnittelun ja ympäristötoimen tehtäviin. Harjoittelupaikkoihin voi tutustua tarkemmin Kuntarekry-palvelussa (Lappeenrannan paikat) ja Etelä-Karjalan liiton sivustolla (kaikki paikat).

Haku Lappeenrannan harjoittelupaikkoihin on käynnissä. Haut päättyvät tehtäväkohtaisesti helmi-maaliskuussa. lappeenranta-etusivu-870x489px.jpg

Hakijoita toivotaan LUT-yliopistosta, LAB-ammattikorkeakoulusta sekä Etelä-Karjalan ulkopuolisista korkeakouluista. Kunnat haluavat näyttää esimerkkiä korkeakouluopiskelijoiden rekrytoinnille ja haastaa näin muutkin maakunnan toimijat ja yritykset mukaan.

– Nuoret korkeakouluopiskelijat ovat idearikasta ja taitavaa työvoimaa. He kykenevät tekemään monia sellaisia laajoja töitä, joihin kunnan vakituisen henkilöstön on haasteellista keskittyä muiden töiden ohessa. Opiskelijat soveltuvat erinomaisesti erilaisiin suunnittelu- ja kehittämistehtäviin, kertoo Ruokolahden kunnanjohtaja Tuomo Sallinen, joka on opiskelijarekrytointi-idean isä.

Erityistä huomiota työtehtävissä kiinnitetään siihen, miten opiskelija voi hyödyntää harjoittelua omissa opinnoissaan ja omassa ammatillisessa kehittymisessään. Tehtävien tulee soveltua nimenomaan asiantuntijatehtäviin valmistuville korkeakouluopiskelijoille.

Kunta-alan työntekijöiden eläköitymisen myötä on tärkeää, että koko kuntasektorin maine mielenkiintoisten työtehtävien tarjoajana paranee etenkin nuorempien työnhakijoiden keskuudessa.

Uusinajattelijoiden opiskelijarekrytoinnissa kuntien tukivoimana on toiminut Etelä-Karjalan liitto. Sen sivuilta löytyy aiheesta lisätietoa ja linkit kuntien tarjoamiin työpaikkoihin.

Hakuaika korkeakouluopiskelijoiden harjoittelu- ja opinnäytepaikkoihin alkoi 28.1.

Haku päättyy kuntakohtaisesti helmi-maaliskuussa.

#Uusinajattelijat-opiskelijarekryä esitellään tänään LUT-yliopiston DuuniDay-tapahtumassa 28.1. klo 10-15.

Lue lisää harjoittelu- lopputyöpaikoista Etelä-Karjalan liiton verkkosivustolta.

Lisätiedot:

Lappeenrannan kaupungin osalta:

Sidosryhmäjohtaja Johanna Väyrynen
puh. 040 522 0856, johanna.vayrynen(a)lappeenranta.fi

Koko kampanjan osalta:

Aluekehitysasiantuntija Anni Laihanen, p. 040 483 5216, anni.laihanen@ekarjala.fi

Viestintäasiantuntija Virve Lindström, p. 358 40 823 4229, anni.laihanen@ekarjala.fi

#Uusinajattelijat-kampanja toteutetaan iloisella eteläkarjalaisella rohkeudella ja erottuvuudella. Kuntasektorin työnantajailmeen kasvojenkohotus haastaa myös kuntien nykyiset työntekijät ja päättäjät uusinajatteluun ja sen vielä tärkeämpänä jatkumona uusintekemiseen. Uusinajattelu on Etelä-Karjalassa kaikkien oikeus.