Etusivu PalvelutPäätöksenteko ja talousViestintäLehdistötiedotteetGalleria Pihaton uudeksi toimijaksi valittiin Kulttuuri- ja taidetila ry – luvassa kuvataidenäyttelyitä ja tapahtumia
Valitse taso
Lehdistötiedotteet
3.6.2019 15:45

Galleria Pihaton uudeksi toimijaksi valittiin Kulttuuri- ja taidetila ry – luvassa kuvataidenäyttelyitä ja tapahtumia

Lappeenrannan kaupunki järjesti keväällä 2019 avoimen kilpailutuksen ammattitaiteen näyttely- ja tapahtumatila Galleria Pihaton toimijasta. Tarjouskilpailuun osallistui lopulta neljä tahoa, joista uudeksi toimijaksi valittiin Kulttuuri- ja taidetila ry. Kaupunki teki yhdistyksen kanssa kolmen vuoden mittaisen sopimuksen, jossa on mahdollisuus kahteen optiovuoteen.
Pihatto_kuva Kulttuuri- ja taidetila ry_370x246.jpg
Lappeenranta etsi toimijaa, joka järjestäisi Galleria Pihatossa kaupungin strategian mukaista, pääosin avointa, maksutonta ja monipuolista kulttuuritoimintaa, kulttuuriin liittyvää näyttelytoimintaa sekä tapahtumia, jotka tarjoavat osallistumismahdollisuuksia kaupunkilaisille.

Lappeenrannan kaupungin kulttuuritoimenjohtaja Päivi-Linnea Pötryn mukaan Kulttuuri- ja taidetila ry valikoitui uudeksi toimijaksi erityisesti vahvan sisältöpainotuksensa ansiosta.

– Yhdistyksen tarjoama sisältö oli juuri sitä, mitä olimme etsineetkin Galleria Pihattoon. Olemme hyvin tyytyväisiä valintaamme. Saimme kaikesta päätellen erittäin yhteistyökykyisen ja verkottuneen toimijan Pihattoon.

Kulttuuri- ja taidetila ry:n taustalta löytyy paikallisia kulttuurin ja kuvataiteen ystäviä. Toiminnanjohtaja Kirsi Härkänen on innoissaan kaupungin tekemästä valinnasta ja tulevasta toiminnasta Pihatossa.

Pihatto sisäkuva_kuva Kulttuuri- ja taidetila ry_370x246.jpg– Haluamme rakentaa Galleria Pihatosta matalan kynnyksen gallerian ja toiminnallisen olohuoneen. Tuotamme toimintaa, joka elävöittää ja virkistää kaupunkikuvaa, aktivoimme asukkaita sekä monipuolistamme kuntalaisten vapaa-ajanvietto- ja harrastusmahdollisuuksia.

– Tarjoamme Pihatossa asukkaille pääosin maksuttomia tapahtumia, elämyksiä, palveluja sekä edistämme kaupungin kiinnostavuutta matkailukohteena. Yhteistyökumppaneiksi ovat tervetulleita paikalliset yritykset, yhdistykset ja yksityiset toimijat, Kirsi Härkänen sanoo.

Kulttuuri- ja taidetila ry hakee toiminnassaan vahvaa profiilia kuvataiteen kenttään. Mukana suunnitelmissa ovat niin kuvataidenäyttelyt monipuolisessa laajuudessaan kuin erilaisten yhteistyökumppaneiden järjestämä tapahtumatoiminta.

Yhdistyksen taiteellisista linjauksista vastaava Anna Vilkuna toteaa:

– Galleria Pihatto on tilana upea ja tarjoaa kuvataiteen käyttöön hienot mahdollisuudet. Yhdessä toimiminen kuvataidekentän kanssa on uudelle yhdistykselle tärkeää.
Vilkunan ja Härkäsen mielestä Pihatto ansaitsee toimintamallin, joka aktivoi tilan ja miljöön tuoden kulttuurin ja siihen liittyvän toiminnan lähelle kaupunkilaisia luonnonhelmassa, perinteisessä ympäristössä.

– Haluamme tarjota kaupunkilaisille ja kulttuurista innostuneille mahdollisuuden vaikuttaa sisältöön ja suunnitelmiimme. Etsimme uusia toimintamuotoja ja kutsumme kaikki mukaan ideoimaan uutta.

Suunnittelupäivä ja pop up -tapahtuma kesäkuussa

Yhdistyksen suunnitelmissa on avata Galleria Pihatto jo osittain kesäkuussa pop-up -tapahtumien merkeissä. Toiminnanjohtaja Kirsi Härkäsen mukaan varsinainen toiminta laadukkaine näyttelyineen ja virallisine avajaisineen käynnistyy loppukesästä.

– Syksyllä on luvassa korkeatasoisia näyttelyitä ja paljon tapahtumia, osin myös sellaisia, jotka ylittävät taidemuotojen raja-aitoja ja kulttuurikentän siiloja.

Galleria Pihaton ensimmäinen tapahtuma on kulttuurikentälle tarkoitettu suunnittelupäivä työpajoineen. Avoin Pihatto -tapahtuma järjestetään tiistaina 11.6. klo 14–17.

Pihatto, Kirsi Härkänen_kuva Kulttuuri- ja taidetila ry_370x351.jpg– Kaupunki on tehnyt tiloissa kiinteistön vuosihuoltoon liittyviä korjaustöitä upean rakennuksen kunnosta huolehtien. Tilojen osalta kaikki alkaa olla valmiina, joten nyt kaipaamme ideoita ja etenkin innokkaita yhteistyökumppaneita mukaan toimintaan.

– Haluamme suunnittelupäivän avulla ottaa asukkaat ja kulttuurista kiinnostuneet mukaan suunnitteluun heti alusta saakka. Tavoitteena on rakentaa asiakaslähtöinen toimintamalli, jossa uudet ideat ovat tervetulleita, Härkänen sanoo.

Pihaton ensimmäinen pop-up -tapahtuma, Tutustumisia Pihatossa, puolestaan järjestetään sunnuntaina 16.6. klo 11–16. Luvassa on monipuolinen ja rentotunnelmainen tapahtuma yhdistäen kulttuuria, käsityöläisiä, puutarhaa, myyjäisiä ja yllätyksiäkin. Tule sinäkin!

Kuvat 1 ja 2: Galleria Pihatto
Kuva 3: Toiminnanjohtaja Kirsi Härkänen
Kuvat Kulttuuri- ja taidetila ry


Lisätietoja:

Kulttuuritoimenjohtaja Päivi-Linnea Pötry,
puh. 040 594 9856, paivi-linnea.potry@lappeenranta.fi

Kulttuuri- ja taidetila ry, toiminnanjohtaja Kirsi Härkänen
puh. 040 589 7024, info@galleriapihatto.com

www.galleriapihatto.com