Etusivu Haku alkaa tammikuussa, Lappeenrannan kaupunki työllistää lähes 150 nuorta kesätöihin
Ajankohtaista

Haku alkaa tammikuussa, Lappeenrannan kaupunki työllistää lähes 150 nuorta kesätöihin

(17.1.2019)
Lappeenrannan kaupunki työllistää tulevana kesänä lähes 150 nuorta erilaisiin työtehtäviin. Kesätöitä on tarjolla sekä koululaisille että opiskelijoille muun muassa kulttuurin, liikunnan, nuorisotoimen, matkailun ja ympäristönhoidon tehtävissä.

Kaupungin kesätöihin haetaan sähköisesti Kuntarekry-palvelun kautta tammi-, helmi-, maalis- ja huhtikuussa. Tarkat hakuajat ovat toimialakohtaisia. Ensimmäiset kesätyöpaikat tulevat hakuun 25.1.2019 alkaen.

Lappeenrannan kaupungin nuorisotoimenjohtaja Sirpa Räikkönen kertoo, että töiden kesto vaihtelee tehtäväkohtaisesti. Jotta työtä voidaan tarjota mahdollisimman monelle nuorelle, joidenkin alojen työt on jaettu eri jaksoille. Jaksot ajoittuvat kesä-, heinä- ja elokuulle. Opiskelualaan liittyvä harjoittelu kestää koko kesäkauden.

Ikärajat vaihtelevat työtehtävien perusteella 16 ja 18 ikävuodesta alkaen aina 25 ikävuoteen asti, mutta 14-vuotiaatkin voivat hakea nuorisotoimen apuohjaajiksi ja kesätyöpajoille. Lasten liikennekaupungin valvontatehtäviin ovat etusijalla 20−25-vuotiaat nuoret, jotka ovat suuntautuneet lasten parissa työskentelemiseen.

− Haluamme tarjota nuorille mahdollisuuden ensimmäiseen kesätyöhön, jossa voi kerryttää työkokemusta ja opetella samalla työelämän pelisääntöjä. Eniten työtilaisuuksia on ympäristönhoidossa. Joihinkin tehtäviin, kuten metsä- ja mittausharjoittelijaksi, palkataan ensisijaisesti alan opiskelijoita. Kaupunkisuunnitteluun taas etsitään harjoittelijaa, joka harrastaa valokuvausta ja on kiinnostunut kirjoittamisesta sekä arkkitehtuurista, Sirpa Räikkönen kuvailee tarjolla olevia tehtäviä.

Lappeenrannan Ohjaamon nuorisotyöntekijä Mervi Pekki opastaa, että tarjolla oleviin kesätyöpaikkoihin, tarkkoihin hakuaikoihin ja -käytäntöihin voi tutustua kaupungin verkkosivuston Kesätyöt-sivulla. Sivulle pääsee näppärästi suoraan kaupungin etusivulta koko haun ajan.

Kesätyöpaikkoihin voi tutustua myös perjantaina 25.1. klo 13–15 pidettävillä Kesäksi duuniin -messuilla. Tilaisuus järjestetään kaupunginteatterin yleisölämpiössä (Kauppakeskus IsoKristiina, Kaivokatu 5, 3. krs.) Paikalla on kaupungin ohella myös muita kesätyöllistäjiä.

Mervi Pekki kannustaa nuoria kääntymään Ohjaamon puoleen, jos tarvitsee neuvoja työnhakua varten. Lappeenrannan Ohjaamon toimipiste sijaitsee Monarilla (Anni Swanin katu 7).

– Autamme nuoria kesätyönhakijoita esimerkiksi ansioluettelon laadinnassa ja päivityksessä sekä työnhaussa muutenkin. Ohjaamolle voi tulla muissakin asioissa, jos tarvitsee tietoa, neuvontaa tai ohjausta elämän eri tilanteisiin.

Kesätöihin 2019_502x179.jpgKuva: Lappeenrannan kaupunki.

Lisätietoja:

Nuorisotoimenjohtaja Sirpa Räikkönen
puh. 040 512 6567

Ohjaamo, nuorisotyöntekijä Mervi Pekki 
puh. 040 504 1945

Työllisyyskoordinaattori Salla Peltonen
puh. 040 652 8687

sähköpostit: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi