Etusivu PalvelutJoutsenon Ahvenlammella on otettu käyttöön uudet kuntoportaat
Ajankohtaista
4.11.2019 14.11

Joutsenon Ahvenlammella on otettu käyttöön uudet kuntoportaat

Joutsenon Ahvenlammen ulkoilualue on täydentynyt kuntoportailla, jotka on otettu käyttöön marraskuun alussa. Ahvenlammen kuntoportaissa on nousua 25 metriä ja niissä on 123 askelmaa. Ahvenlammen kuntoportaisiin ei ole tulossa talvikunnossapitoa, mutta valaistus on suunnitteilla. Portaiden vieressä kulkee ulkoilureitti, jolloin esimerkiksi alastulo on mahdollista sitä pitkin.

Ahvenlammen portaat_348x464.jpegAhvenlammen kuntoportaita ensimmäisten joukossa testaamassa olleet Katariina Jussila ja Minttu-koira ovat tyytyväisiä alueen parantuneisiin liikkumismahdollisuuksiin.

- Pidin ehdottomasti portaista! Niillä saa hyvän lisän tavalliseen lenkkeilyyn ja esimerkiksi sykettä nostavaan harjoitteluun. Hyvä asia portaissa on kaiteet, jotka mahdollistavat turvallisen liikkumisen esimerkiksi ikääntyneille.

- Ahvenlampi on ympäri vuoden tosi mieluisa ympäristö ulkoliikunnalle, mutta toivoisin tänne vielä lisää voimaharjoittelun mahdollistavia pisteitä, kommentoi Jussila.

Aiemmin tänä syksynä myös Lappeenrannan Huhtiniemeen avattiin uudet kuntoportaat. Liikuntajohtaja Pasi Koistisen mukaan kuntoportaista saatu palaute on ollut positiivista.

- Kuntoportaat on otettu erittäin innokkaasti vastaan. Näyttää siltä, että tarve kuntoportaille on ollut suuri. Liikuntajohtajan sydäntä lämmittää erityisesti se, että monenlaiset liikkujat ovat löytäneet portaat.

Uusien kuntoportaiden avulla halutaan lisätä lappeenrantalaisten liikkumista ja aktiivisuutta kaupungin liikkumisohjelman hengessä. Liikkumisohjelma korostaa kaupunkilaisten mahdollisuutta liikkua kodin lähellä.

- Kuten kesällä käyttöönotetut ulkokuntosalit, myös kuntoportaat ovat matalan kynnyksen helposti saavutettavia lähiliikuntapaikkoja, kommentoi Koistinen.