Etusivu PalvelutKasvomaskien jakelu Lappeenrannan 6.–9.-luokkalaisille on aloitettu
Ajankohtaista
11.1.2021 14.23

Kasvomaskien jakelu Lappeenrannan 6.–9.-luokkalaisille on aloitettu

THL päivitti perjantaina 8.1. kansalaisille tarkoitettua maskisuositusta. Kasvomaskin käyttöä suositellaan vastedes 12 vuotta täyttäneille.

Jose maski 400x533.pngTHL suosittelee kasvomaskin käyttöä koko maassa. Epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa maskisuositus koskee peruskouluja kuudennesta luokasta lähtien sekä toisen asteen oppilaitoksia ja korkeakouluja. Peruskoulussa maskisuositusta toteutetaan luokka-asteittain riippumatta yksittäisten oppilaiden iästä.

Suositus koskee myös Lappeenrannan kouluja. Opetustoimenjohtaja Mari Routin mukaan maskeja on alettu jo jakaa 6.–9.-luokkalaisille. Muiden vuosiluokkien oppilaat voivat käyttää koulussa omia kasvomaskeja noudattaen käyttöohjeita.

- Olimme hankkineet kasvomaskeja jo valmiiksi 7.–9.-luokkien oppilaille leviämisvaiheen varalle. Tämän maskivaraston ansiosta maskien jakaminen onkin näin voitu aloittaa jo tänään Joutsenon, Kesämäen, Kimpisen, Lauritsalan, Sammonlahden, Lönnrotin, Myllymäen ja Voisalmen kouluissa.

- Muissa kouluissa maskien jakelu kuudesluokkalaisille aloitetaan mahdollisimman pian. Maskeja on jo aikaisemmin tilattu muun muassa henkilöstön käyttöön, ja nyt alussa turvaudumme tarvittaessa kaupungintalon maskiresursseihin.

Koulujen henkilökunta pitää huolta maskien riittävyydestä ja siitä, että niitä käsitellään annettujen ohjeiden mukaisesti. Kouluihin lisätään myös roskiksia käytettyjä maskeja varten.

Maskisuositus koskee myös harrastus- ja vapaaehtoistoiminnan sisätiloja

THL suosittelee kiihtymis- ja leviämisvaiheessa maskin käyttöä myös kaikissa työyhteisöissä, sekä harrastus- ja vapaaehtoistoiminnan sisätiloissa, jos samassa tilassa toimii ja oleskelee useampia henkilöitä.

Maskien käyttösuositus laajenee Lappeenrannan kaupungin liikuntatiloissa koskemaan kaikkia yli 12-vuotiaita. Liikuntatiloissa suositellaan vahvasti käyttämään maskia muualla kuin itse urheilusuorituksessa. Kaupungin liikuntatiloissa ei ole jaossa maskeja, joten kävijöiden tulee ottaa oma maski mukaan.

Myös Lappeenrannan nuorisotiloissa voimassa oleva maskisuositus laajenee koskemaan kaikkia yli 12-vuotiaita kävijöitä. Suositus koski aiemmin yli 15-vuotiaita nuoria. Nuorten tulee ottaa tiloihin omat maskit.

Lisätietoja:

Opetustoimenjohtaja Mari Routti
puh. 040 8372646, mari.routti(a)edu.lappeenranta.fi

Liikuntajohtaja Pasi Koistinen,
040 682 0227, pasi.koistinen(a)lappeenranta.fi

Nuorisotoimenjohtaja Kimmo Hölkki
puh. 0400 154 596, kimmo.holkki(a)lappeenranta.fi