Etusivu PalvelutKauppatorilla tapahtumia ja toimintaa läpi kesän
Ajankohtaista
9.6.2022 15.05

Kauppatorilla tapahtumia ja toimintaa läpi kesän

Kauppatorilla juhlitaan paikallista ruokakulttuuria

Lappeenrannan kauppatorilla tapahtuu koko kesän ajan. Suuret kuukausimarkkinat järjestetään joka kuukauden toinen lauantai aina lokakuuhun saakka. Kuukausimarkkinoilta voi löytää normaalia laajemman valikoiman muun muassa tuoreita sesonkituotteita, paikallisia käsitöitä ja tekstiilejä. Kuukausimarkkinoiden yhteydessä voi päästä nauttimaan live-musiikista, kun erilaiset esiintyjät valloittavat Kauppatorin lähes joka lauantai.Muusikoita torilla.

Kesällä toriviikonlopun voi päättää tekemällä löytöjä tai myymällä itselleen tarpeettomia tavaroita kesän sunnuntaikirppiksillä. Torihankintoja voi tehdä kesällä myös Kauppatorin iltatoreilta, jolloin myyjät ovat paikalla klo 14‒18.

Lauantaina 18.6. Kauppatorilla juhlistetaan lappeenrantalaisen paikallisherkun syntymäpäivää – vety täyttää juhannusviikolla 60 vuotta. Vety 60 v. -juhlaan voi tulla nauttimaan muun muassa erilaisista esityksistä, yhteislaulusta ja jopa saunomisesta. Ohjelmassa on myös vetyaiheisia pelejä ja leikkejä kuten munankuljetuskisa ja lapsille kasvomaalausta.  

Mikäli vetysormet jo syyhyävät, voi juhlaan ottaa varaslähdön jo torstaina 16.6. klo 13, kun Antti Hyyrynen ja Jouni Hynynen esiintyvät juhlan kunniaksi Kauppatorilla muutaman kappaleen verran.

Kesän lopussa 20.8. Kauppatorilla järjestetään paikallinen ruokatori. Tapahtuman yhtenä tavoitteena on tuoda esille paikallista ruoka- ja elintarvikeosaamista. Asukkaat pääsevät tapaamaan tuottajia kasvotusten ja ostamaan lähiruokaa ilman välikäsiä.

‒ Ruokatorin idea lähti siitä, että lähiruoka on nyt trendikästä, kertoo torivalvoja Marja Kultanen.

Myös Joutsenon ja Lauritsalan torit ovat auki läpi kesän. Idyllisellä Joutsenon torilla on mahdollisuus kuulla kesäkonsertteja joka torstai markkinapäivän yhteydessä. Esiintyjät aloittavat klo 11 ja lavalla nähdään muun muassa Väinö Honkanen ja ValtioDuo Melodia ja Retrotune.