Etusivu PalvelutKaupungin kesätyöpaikkojen haku aukeaa ti 1.2. – töitä tarjolla yli 100 nuorelle
Ajankohtaista
11.1.2022 14.20

Kaupungin kesätyöpaikkojen haku aukeaa ti 1.2. – töitä tarjolla yli 100 nuorelle

Lappeenrannan kaupunki työllistää tulevana kesänä yli 100 nuorta erilaisiin työtehtäviin. Kesätöitä on tarjolla muun muassa kulttuurin, liikunnan, nuorisotoimen, matkailun ja ympäristönhoidon tehtävissä.

Kesätyöpaikat tulevat haettavaksi samaan aikaan, nuorisotoimen helmikuun aikana. Kaupungin kesätöihin voi hakea tiistaista 1.2.2022 alkaen sähköisesti Kuntarekry-palvelun kautta. Hakuaikojen pituudet vaihtelevat tehtäväkohtaisesti. Kuvituskuva Ohjaamon tiloista. Kuvassa näkyy Ohjaamon violetti tiilinen seinä, jolla on suuri, värikäs taideteos sekä roll-up jossa lukee ”Ohjaamo”

Kesätöiden kesto vaihtelee tehtävittäin vajaan viikon kestävistä pitempiin jaksoihin. Kesätyöpaikkojen ikärajat jakautuvat työtehtävien perusteella. Esimerkiksi liikuntapalveluista ja nuorisotoimesta löytyy tehtäviä eri-ikäisille koululaisille. Tarjolla on myös ensisijaisesti alan opiskelijoille suunnattuja paikkoja muun muassa museoiden tehtävissä.

Kesätyöpaikkoihin, tarkkoihin hakuaikoihin ja -käytäntöihin voi tutustua kaupungin verkkosivuston Kesätyöt-sivulla, jolta löytyy myös suorat tehtäväkohtaiset hakulinkit hakujen auetessa. Sivulle pääsee näppärästi suoraan kaupungin etusivulta koko kesätyöhaun ajan.

Myös kesätyösetelit hakuun helmikuun alussa

Lappeenrannan kaupunki ja OP Etelä-Karjala tukevat nuorten kesätyöllistymistä kesätyöseteleillä, jotka tulevat hakuun kesätyöpaikkojen tapaan maanantaina 1.2.2022.

Kesätyöseteleitä on jaossa Lappeenrannan seudulla yhteensä 385 kappaletta, joista OP Etelä-Karjalan jakamia on 85 kappaletta. OP Etelä-Karjalan kesätyöseteleistä 70 kappaletta jaetaan lappeenrantalaisille nuorille ja 15 taipalsaarelaisille nuorille.

Kesätyösetelin voivat saada vuosina 1993–2007 syntyneet lappeenrantalaiset nuoret. Kesätyösetelin kiintiöt on jaettu syntymävuosien mukaan siten, että kaupungin tarjoamista seteleistä 230 kappaletta ja OP Etelä-Karjalan jakamista seteleistä 70 kappaletta jaetaan 2005–2007 syntyneille.

Kaupungin loput 70 seteliä jaetaan vuosina 1993–2004 syntyneille lappeenrantalaisille nuorille. 1993–2004 syntyneiden kesätyösetelit korvaavat 2020 ja 2021 kesinä jaetut duunitukisetelit. Yhden setelin arvo on 300 euroa ja se tulee käyttää nuoren palkkakustannuksiin. Kesätyöseteli-kampanjan tavoitteena on helpottaa nuorten palkkaamista kesätöihin. 

– Nuori hankkii itse kesätyöpaikan ja kertoo kesätyösetelimahdollisuudesta työnantajalle. Nuori ja työnantaja täyttävät yhdessä kesätyösetelin sähköisen hakemuslomakkeen, joka löytyy kaupungin verkkosivuilta, kertoo ohjaamonuorisotyöntekijä Nina Laine.

Setelit jaetaan saapumisjärjestyksessä, eikä etukäteisvarauksia voi tehdä. Seteleiden jakaminen päättyy viimeistään 17.6.2022 tai kunnes kaikki setelit on jaettu.

Lisätietoja kesätyöseteleistä ja sen hakemisesta saat Ohjaamosta ohjaamonuorisotyöntekijä Nina Laineelta, puhelimitse: 040 504 1946 tai sähköpostilla: nina.laine@lappeenranta.fi.

Ohjaamo apuna kesätyönhaussa

Ohjaamo Lappeenranta on kesätyötä hakevien apuna ja tukena. Ohjaamonuorisotyöntekijä Nina Laine kertoo, että Ohjaamosta saa apua muun muassa työhakemusten ja ansioluettelon eli CV:n tekoon.

 – Ohjaamoon voi tulla myös esimerkiksi harjoittelemaan haastattelutilanteita ja saada siitä vinkkejä työhaastatteluun. Autamme myös kesätyöseteli-hakemuksen täyttämisessä tarvittaessa.

 – Ohjaamo on tällä hetkellä auki normaalisti koronatilanteesta huolimatta ja meillä on vahva maskisuositus siellä asioiville. Mikäli ei halua tulla tai pääse paikan päälle asioimaan, voimme auttaa myös etänä esimerkiksi WhatsAppin videopuhelun välityksellä, Microsoft Teamsin välityksellä tai puhelimitse, Laine kertoo.

Ohjaamossa on mahdollista tavata myös ammatinvalintaohjauksen psykologi tiistaisin parillisina viikkoina ilman ajanvarausta. Ammatinvalinnanohjauksen psykologi auttaa sopivan alan tai tulevaisuuden työpaikan pohtimisessa. Hän on tavattavissa etäyhteyksin.

Kaakkois-Suomen TE-toimiston palvelut ovat myös tiivis osa Ohjaamon palveluita. TE-palveluiden nuorten asioiden asiantuntija on tavattavissa etäyhteyksin Ohjaamossa maanantaista torstaihin klo 12–16. TE-palveluiden nuorten asioiden asiantuntijat auttavat työnhakuun liittyvissä asioissa ja kertovat täsmätietoa työnhausta.

Ohjaamon aukioloaikoihin ja yhteydenottotapoihin voi tutustua Ohjaamon verkkosivulla.

Hakuohjeet Lappeenrannan kaupungin kesätöihin

Tutustu kaupungin kesätyöpaikkoihin ja hakuun liittyviin käytäntöihin (ikärajat, hakuajat jne.) Kesätyöt-sivulla.

Pääset koko kesätyöhaun aikana sivulle suoraan kaupungin etusivulta http://www.lappeenranta.fi. Suora osoite Kesätyöt-sivulle on: http://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Nuorten-palvelut/Toihin-tai-harjoitteluun/Kesatyot

Huomioithan, että hakuajat vaihtelevat tehtäväkohtaisesti.

Hae kesätyöpaikkoihin Kesätyöt-sivulta löytyvistä Kuntarekry-hakulinkeistä.

 

Lisätietoja:

Työllisyyskoordinaattori Salla Peltonen
puh. 040 652 8687, salla.peltonen(a)lappeenranta.fi