Etusivu PalvelutKaupunginjohtaja Kimmo Jarva: pidetään huolta toisistamme ja noudatetaan hallituksen määräyksiä
Ajankohtaista
22.3.2020 17.05

Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva: pidetään huolta toisistamme ja noudatetaan hallituksen määräyksiä

kimmo_jarva_pysty1.jpgOn ensiarvoisen tärkeää, että jokainen omalta osaltaan ehkäisee ja hidastaa koronaviruksen leviämistä noudattamalla hallituksen antamia määräyksiä ja ohjeita. Elämme tilanteessa, jossa oma sairastuminen ei ole ainoa riski. Siksi meistä jokaisen tulee omilla valinnoillamme huomioida ja auttaa myös kanssaihmisiä.

Liikkumisen ja kokoontumisen rajoittaminen ja sosiaalisten kontaktien välttäminen on tässä tilanteessa tärkeää meille kaikille - olimme sitten lapsia, nuoria, työikäisiä tai ikäihmisiä. Näillä toimilla voimme yhdessä hidastaa epidemian leviämistä ja tarttumista etenkin riskiryhmiin.

Ulkonakin toki saa vielä liikkua ja se on jopa suositeltavaa – tehdään se kuitenkin turvallisesti. Vältetään ihmisjoukkoja ja tungoksia sekä suositaan luonnossa liikkumista.

On syytä huolehtia myös henkisestä läheisyydestä. Pidetään siis huolta toisistamme: huolehditaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, ei hamstrata tavaroita ja lääkkeitä, kysellään läheisten kuulumisia, autetaan ikäihmisiä kauppa- ja apteekkikäynneissä sekä seurataan ja välitetään eteenpäin vain viranomaisten ohjeita ja tietoa.

Jokainen meistä voi omilla valinnoillaan ehkäistä ja hidastaa koronaviruksen leviämistä.

Me selviämme tästä yhdessä.

Kimmo Jarva
Lappeenrannan kaupunginjohtaja