Etusivu KoronavirustilanneKaupunginjohtaja Kimmo Jarva: sinnikästä sitoutumista vaaditaan jatkossakin - noudatetaan siis edelleen hallituksen määräyksiä
Ajankohtaista
16.4.2020 15.20

Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva: sinnikästä sitoutumista vaaditaan jatkossakin - noudatetaan siis edelleen hallituksen määräyksiä

Olemme osoittaneet Etelä-Karjalassa ja koko Suomessa loistavaa sitoutumista ja joustamista meitä kaikkia koskevassa koronavirustilanteessa.

Sinnikästä sitoutumista vaaditaan jokaiselta silti jatkossakin, sillä kyseessä ei ole 100 metrin juoksu, vaan pitkän matkan maraton, jonka aikana otteemme ei saa lipsua. Uudenmaan rajojen avaaminen ei tarkoita, että olemme jo päässeet maaliin asti. kimmo_jarva_vaaka.jpg

Maaliin lopulta kuitenkin pääsemme – yhdessä. Jokainen meistä voi nimittäin omilla valinnoillaan ehkäistä ja hidastaa koronaviruksen leviämistä.

Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että noudatamme edelleen sinnikkäästi hallituksen antamia määräyksiä ja ohjeistuksia omissa oloissamme elellen, lähikontakteja vältellen ja toiset huomioiden.

Liikkumisen ja kokoontumisen rajoittaminen sekä sosiaalisten kontaktien välttäminen on edelleen äärimmäisen tärkeää meille kaikille - olimme sitten lapsia, nuoria, työikäisiä tai ikäihmisiä. Näillä toimilla voimme yhdessä hidastaa epidemian leviämistä ja tarttumista. Muistetaan tämä arjessa sekä erityisesti myös tulossa olevana vappuna.

Ulkona saa toki liikkua ja se on jopa suositeltavaa – tehdään se kuitenkin turvallisesti: vältetään ihmisjoukkoja ja tungoksia sekä suositaan luonnossa liikkumista. Suosittelen erityisesti tutustumaan kaupungistamme ja maakunnastamme löytyviin moninaisiin ja hieman tuntemattomampiin retkeily- ja luontokohteisiin. Näin voimme välttää ulkoilukohteiden ruuhkautumista.

Nyt kun poikkeusolot ovat edelleen jatkumassa, on myös erityisen tärkeää huolehtia henkisestä läheisyydestä, jotta kaikki selviävät tästä pitkäkestoisesta ja haastavasta tilanteesta.

Pidetään siis huolta toisistamme: huolehditaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, vältellään sosiaalisia kontakteja, mutta pidetään kuitenkin yhteyksiä yllä, kysellään läheisten kuulumisia, autetaan ikäihmisiä kauppa- ja apteekkikäynneissä sekä seurataan ja välitetään eteenpäin vain viranomaisten ohjeita ja tietoa.

Tuetaan toisiamme, mutta muistetaan myös itse pyytää tarvittaessa apua muilta.

Me selviämme tästä yhdessä.

Kimmo Jarva
Lappeenrannan kaupunginjohtaja