Etusivu Osallistu ja vaikutaKaupunginlahdella sukelletaan Saimaan salaisuus esiin
Ajankohtaista
9.6.2022 15.17

Kaupunginlahdella sukelletaan Saimaan salaisuus esiin

Lappeenrannan kaupunki järjestää sunnuntaina 12.6 klo 11 Lappeenrannan sataman alueella sukellustapahtuman, jossa Saimaan Norpat Urheilusukellusseura ry:n jäsenet nostavat järven pohjasta sinne päätynyttä metalliromua.  Saimaan pohjasta nostettua metalliromua hyödynnetään Lappeenrannan kaupungin Green Leaf-voittovuoden kunniaksi toteutettavan Saimaan salaisuus -taideteoksen toteutuksessa.

Taiteilija Taijatuuli Louhivuori kertoo, että nostotapahtuma on kaikille avoin ja sitä voi tulla seuraamaan paikan päälle.

-          Sukellusta voi tulla vapaasti seuraamaan paikan päälle ja ihmettelemään mitä kaikkea kaupunginlahden pohjaan onkaan päätynyt.

Taiteilijat Ninni Kola ja Taijatuuli Louhivuori voittivat Saimaan salaisuus -teoksellaan viime vuonna järjestetyn Green Leaf -juhlavuoden taidekilpailun ja valmis teos tullaan sijoittamaan kaupungin keskustassa sijaitsevaan Paasikivenpuistoon. Järven pohjasta nostettava rautaromu on keskeinen osa teosta, johon myös palkintolautakunta kiinnitti arvostelussaan huomiota.

-          Järjestimme aikaisemmin huhtikuussa toisen sukellustapahtuman, jossa nostettiin rautaromua Taipalsaaren Kirjamoin sillan alta. Onkin kiehtovaa nähdä millaista metalliromua kaupunginlahteen on päätynyt, sillä paikat ovat luonteeltaan hyvin erilaisia, Louhivuori kertoo.

- Oli ilo huomata myös, että asukkaat olivat tuoneet toukokuussa järjestetyssä keräyksessä itse järven pohjasta nostamiaan romuja tulevan taideteoksen materiaaliksi.

Paikalla on mahdollisuus keskustella myös teosta toteuttavan Taijatuuli Louhivuoren kanssa.

-          Olen itse paikalla koko sukellustapahtuman ajan. Kanssani voi tulla vapaasti keskustelemaan teokseen liittyvistä asioista, Louhivuori vinkkaa.

Teoksen valmistumista voi seurata myös Instagramissa, josta taiteilijakollektiivin löytää käyttäjänimellä @kutinakollektiivi

 

Lisätietoja:

Taiteilija, Taijatuuli Louhivuori, taijatuuli.louhivuori@student.lab.fi, 0443440408

 

Saimaasta löytyvän rojun nostamiseen liittyvät kysymykset

Erikoispalvelut Lahikainen Tmi, Lauri Lahikainen, 045 141 7655