Etusivu PalvelutKenestä vuoden 2020 Lappeenrannan asukastoimija?
Ajankohtaista
10.11.2020 10.32

Kenestä vuoden 2020 Lappeenrannan asukastoimija?

Lappeenrannan kaupungin asukas- ja alueneuvosto valitsee vuosittain Asukkaiden Lappeenranta -toimintaa edistäneen tahon asukastoimijaksi. Tunnustus voidaan myöntää asukasyhdistykselle tai muulle vastaavalle yhdistykselle, alueraadille tai yksittäiselle asukkaalle.

Lappeenrannan asukastoimija -tunnustus jaetaan 11. kerran

Tänä vuonna asukas- ja alueneuvosto kysyy asukkailta sähköisen kyselyn kautta – Kenestä vuoden 2020 Lappeenrannan asukastoimija?

Vuoden asukastoimija 2020 haku_kuva Canva.jpg- Vuosittain jaettavalla tunnustuksella halutaan kiinnittää huomiota eri toimijoiden merkitykseen kaupungin kehittämisessä ja antaa heille tunnustusta tekemästään toiminnasta, Jouni Kemppi, asukas- ja alueneuvoston puheenjohtaja kiteyttää vuoden asukastoimija palkinnon merkityksen kaupungille.

- Kulunut vuosi on ollut koronan takia toimintaa rajoittava ja asukastoimintaa ei ole näkyvästi voitu tehdä. Nyt etsitäänkin tahoa tai henkilöä, joka koronasta huolimatta on pystynyt toimimaan yhteisöllisesti, avaa Pia Pulliainen, kaupungin osallisuuskoordinaattori vuoden 2020 asukastoimija hakua.

Koronan lisäksi Suomessa ja maailmalla on levinnyt ihmisten hyväntahtoisuus. Elämä jatkuu koronasta huolimatta. Ihmiset ja eri tahot ovat osoittaneet hämmästyttävää yhtenäisyyttä näin korona-aikana. Asukkaiden hyväntahtoisuus leviää ja asukkaat ovat ryhtyneet auttamaan naapureitaan niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Vuoden 2020 Lappeenrannan asukastoimijaa voi ehdottaa sähköisen kyselyn kautta

- Olemme avanneet sähköisen kyselyn, jonka kautta jokainen voi ehdottaa mielestään parasta henkilöä, tahoa tai toimintaa vuoden 2020 asukastoimijaksi. Pyydämme myös lyhyttä perustelua ehdotuksen tueksi, opastaa Pia Pulliainen.

Linkki sähköiseen kyselyyn: https://response.questback.com/lappeenrannankaupunki/asukastoimija

Kysely on avoinna aina su 22.11.2020 saakka.

Asukas- ja alueneuvosto tekee päätöksen asukkaiden ehdotusten perusteella kokouksessaan 1.12. ja vuoden 2020 asukastoimija tunnustus jaetaan joulukuussa tunnustuksen saajalle.

Ensimmäisen kerran tunnustus jaettiin vuonna 2010

Vuoden asukastoimija tunnustuksen ovat saaneet:

• 2010 Lauritsalan alueraati
• 2011 Terttu Kivinen, aktiivinen maaseututoimija
• 2012 Kontufolk ry
• 2013 Juhani Sirkiä, asukasaktiivi,
• 2014 Martta Toiviainen, asukasaktiivi
• 2015 Ylämaan alueraati ja ylämaalaiset talkoolaiset
• 2016 Sulo Tuuliainen, Saimaan latu ry
• 2017 Willimiehen Disc Golf ry
• 2018 Hannu Tolonen, kaupunginpuutarhuri
• 2019 Joutsenon kotiseutuyhdistys ry

Lisätietoja:

Pia Pulliainen, osallisuuskoordinaattori, Lappeenrannan kaupunki, puh. 040 5494 740, sähköposti: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi