Etusivu Osallistu ja vaikutaKeskiviikkona 27.9. istutetaan Suomi 100 hengessä Tulevaisuuden kuusia
Ajankohtaista
26.9.2017 6:05

Keskiviikkona 27.9. istutetaan Suomi 100 hengessä Tulevaisuuden kuusia

Lappeenrannan kaupunki organisoi keskiviikkona 27.9.2017, Vesan päivänä, reilun sadan kuusen vesan istutusta ympäri kaupunkia.

Lapset ja nuoret kaupungin päiväkodeissa ja kouluissa istuttavat tuolloin Tulevaisuuden kuusen taimia päiväkotien ja koulujen pihoille ja päivän päätapahtuma sijoittuu Veteraanipuiston viereen, jonne tullaan istuttamaan sadan kuusen metsikkö.

- Tarkoituksena on näin yhdessä kaupunkina ja sen asukkaina ja eri toimijoina kunnioittaa Suomi 100 -vuoden teemaa, kertoo Lappeenrannan kaupunginpuutarhuri Hannu Tolonen.

100 kuusen metsikkö Veteraanipuiston viereen

Lappeenrannan kaupunki on kutsunut sekä virkamiesjohtoaan että luottamushenkilöitään mukaan rakentamaan yhdessä Suomen ja Lappeenrannan tulevaisuutta. Paikalla Tulevaisuuden kuusta on istuttamassa muun muassa Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva. 

Lappeenrannan omaan istutustapahtumaan on myös ilmoittautunut joukko lappeenrantalaisia yrityksiä ja muitakin toimijoita ostamalla oman kuusen, kertoo Hannu Tolonen, kaupunginpuutarhuri.

Tulevaisuuden kuusi on historiallinen kampanja

Itsenäisyyden_kuusi,_Helsinki_Kuva Wikimedia Commons.JPGKampanja jatkaa Itsenäisyyden perinteitä Itsenäisyyden kuusen (1917) ja Kotikuusien (1967) sekä myöhemmin muiden istutettujen juhlapuiden jälkeen. Tulevaisuuden kuusen virallinen suojelija on Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kun Suomi itsenäistyi sata vuotta sitten, kylvettiin Itsenäisyyden kuusi Helsingin Kaivopuistoon Helsinkiin. Kun Suomi täytti 50 vuotta vuonna 1967, istutettiin eri puolille maata yli 30 000 Itsenäisyyden kuusen siemenistä kasvatettua jälkeläistä, Kotikuusta. Nyt kun Suomi täyttää sata vuotta, suomalaiset istuttavat jälleen itsenäisyyden juhlakuusia, Itsenäisyyden kuusen siemenistä kasvatettuja Tulevaisuuden kuusia.

Tulevaisuuden kuusi -kampanjan tavoitteena on, että mahdollisimman moni Suomessa asuva, ulkosuomalainen ja Suomen ystävä juhlistaa satavuotiasta Suomea istuttamalla juhlavuoden puun. Keskiössä ovat lapset ja nuoret.
Kampanja tarjoaa mahdollisimman monelle tilaisuuden kunnioittaa itsenäisyytemme historiaa ja tukea tulevaisuuden kestävää kehitystä istuttamalla yhdessä juhlapuita satavuotiaalle Suomelle. Kampanja korostaa myönteistä yhdessä tekemisen tunnetta, joka kanavoidaan käytännön toimintaan.

Puita istutetaan perinteen mukaisesti yksittäin ja metsiköiksi. Istuttamisesta vastaavat koulut, kunnat, seurakunnat, yhdistykset ja yksittäiset kansalaiset.

(Kuva: Itsenäisyyden_kuusi,_Helsinki_Kuva Wikimedia Commons)

Lisätietoja
Hannu Tolonen, kaupunginpuutarhuri, Lappeenrannan kaupunki, puh. 0400 856 066