Etusivu PalvelutKevään nuorten maksuttomat SYKE sataan -liikuntaharrastukset ovat alkaneet
Ajankohtaista
20.1.2020 10.15

Kevään nuorten maksuttomat SYKE sataan -liikuntaharrastukset ovat alkaneet

SYKE sataan on 13 –19-vuotiaille lappeenrantalaisille suunnattu liikuntakalenteri, jonka kautta nuoret voivat maksutta harrastaa ja testata erilaisia liikuntaharrastuksia. Tällä hetkellä liikuntakalenterissa on tarjolla muun muassa ratsastusta, seinäkiipeilyä, joogaa ja uintia. Toiminnan koordinaattori liikunnanohjaaja Marko Siltamies kertoo, että mukaan ovat tervetulleet myös uudet nuoret.

- Kevätkausi on startannut ja se jatkuu aina toukokuun loppuun asti. Mukaan voi tulla matalalla kynnyksellä koska vain ilman erillistä ilmoittautumista, kannustaa Siltamies.

SYKE sataan -liikuntakalenterin lajitarjotin on kasattu nuorten toiveiden pohjalta. Nuoret voivat ehdottaa kalenteriin myös uusia lajeja, joita he haluaisivat testata tai harrastaa. Näiden toiveiden pohjalta tehdään lajikalenteriin muutoksia tai lisäyksiä.

- Nuoret voivat rohkeasti esittää lajitarjontatoiveitaan suoraan minulle. Myös kevätkauden kalenteriin voidaan tarvittaessa tehdä lisäyksiä tai muutoksia. Aiempina vuosina keväisin on tarjottu mm. jääpelejä, ryhmäliikuntaa ja crossfitia, vinkkaa Siltamies.

SYKE sataan -toiminta alkoi vuonna 2017 hankkeena, joka päättyi 2019. Sen jälkeen toiminta on jatkunut kunnan omarahoitteisena palveluna. Syksystä 2017 alkaen toiminta on liikuttanut noin 1000–1500 lappeenrantalaisnuorta. Tarkkaa osallistujamäärää on hankala arvioida, sillä nuorten ei tarvitse erikseen ilmoittautua tai sitoutua liikuntaharrastuksiin. Ajatuksena on, että nuoret voivat osallistua toimintaan matalalla kynnyksellä.

- Tarjottavien tuntien määrä on vaihdellut muutamasta viikoittaisesta tunnista aina pariinkymmeneen viikoittaiseen tapahtumaan. Määrään on vaikuttanut nuorien innostus lajikokeiluita kohtaan. Mikäli saamme nuoria toiminnan pariin lisää, voidaan tarvittaessa nykyistä tuntimäärää hiukan kasvattaa, kertoo Siltamies.

SYKE sataan -viikkokalenteri löytyy kaupungin verkkosivuilta. Mukaan toimintaan voi tulla milloin vain, eikä aikaisempaa kokemusta kyseisestä lajista tarvita. Uusia lajitoiveita voi esittää liikunnanohjaaja Marko Siltamiehelle.

Kiipeily_kuva BoulderSaimaa_531x298.jpgLue lisää:

lappeenranta.fi/sykesataan
Facebook: https://www.facebook.com/sykesataan/
Instagram: @sykesataan

Lisätiedot:
Marko Siltamies
Koordinaattori

Liikkuva koulu Lappeenranta & SYKE sataan! -toiminta
Liikuntatoimi
Pohjolankatu 29
53101 Lappeenranta
Puh. 040 653 4888
marko.siltamies@lappeenranta.fi
www.lappeenranta.fi

Kuva: BoulderSaimaa