Etusivu PalvelutTapahtumatKoko perheen soveltavan liikunnan Lumitapahtuma lauantaina 26.1. – ilmoittautumiset 15.1. mennessä
Valitse taso
Ajankohtaista
2.1.2019 9:00

Koko perheen soveltavan liikunnan Lumitapahtuma lauantaina 26.1. – ilmoittautumiset 15.1. mennessä

Lappeenrannan ja Imatran liikuntatoimet järjestävät lauantaina 26.1.2019 klo 10–15 koko perheen soveltavan liikunnan Lumitapahtumapäivän Ruokolahdella laskettelukeskus FreeSkissä (Lomatie 16, 56120 Ruokolahti) yhdessä monien toimijoiden kanssa.

Soveltava liikunta_399x224.jpgLumitapahtuma on vammaisille ja erityistä tukea tarvitseville suunnattu matalan kynnyksen kokeilutapahtuma, jossa voi osallistua kelkkalaskettelun, pystylaskettelun tai lumilautailun opetukseen yhdessä oman avustajan kanssa.

Tapahtumassa saa myös opastusta erityistä tukea tarvitsevan laskijan avustamiseen. Näin lumilajeista voi löytyä perheelle yhteinen harrastus.

Laskettelulajien opastuksiin osallistuvien tulee ilmoittautua tapahtumaan 15.1. mennessä sähköisesti verkkolomakkeella.

Paikkoja on rajoitetusti, ja 45 minuutin pituisen opetuksen hinta on 20 €/laskija sisältäen hissilipun ja välineet. Vakuutus ei sisälly hintaan. Avustajan ei tarvitse maksaa hissilipusta eikä lainavälineistä. Perheenjäsenille hissiliput ja välinevuokraus tarjotaan alennettuun hintaan.

Laskettelun opetuksesta vastaavat soveltavan alppihiihdon ohjaajat ja opetuksessa hyödynnetään soveltavan alppihiihdon ja lumilautailun välineistöä.

Laskettelun lisäksi on tarjolla koko perheelle maksutonta oheistoimintaa, johon ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Paikalla on muun muassa pulkkamäki ja ohjattuja toimintatuokioita.

Lisäksi on lettujen ja makkaran paistoa. Tapahtuman aikana on myös mahdollisuus nauttia keittolounasta.

Lumitapahtuma on valtakunnallinen Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry:n koordinoima soveltavan liikunnan tapahtuma Etelä-Karjalassa. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry, Malike, SOLIA, Suomen Hiihdonopettajat ry, laskettelukeskus FreeSki, Lappeenrannan kaupunki, Imatran kaupunki, Ruokolahden kunta, Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry ja Saimaan ammattikorkeakoulu.

Lisätietoja 7.1.2019 alkaen:

Riitta Pellinen,
puh. 020 617 7202 riitta.pellinen@imatra.fi

Ilmoittautuminen laskettelun opetukseen 15.1. mennessä:  https://link.webropolsurveys.com/EP/36C2E94D19760E00