Etusivu PalvelutKorona on hoidettu hyvin; olemme silti osa maailmanlaajuista pandemiaa, jonka voittaminen vaatii sisua
Ajankohtaista
12.3.2021 14.00

Korona on hoidettu hyvin; olemme silti osa maailmanlaajuista pandemiaa, jonka voittaminen vaatii sisua

Korona on onnistuttu pitämään täällä Etelä-Karjassa hyvin kurissa suositusten ja rajoitusten avulla. Nyt tilanne on kuitenkin viimeisten päivien aikana heikentynyt voimakkaasti ja meiltä kaikilta vaaditaan nyt loppukiriä, jotta päästään mahdollisimman pian normaaliin elämään.

Kimmo Jarva 486x324.jpgOlette noudattaneet kiitettävästi annettuja ohjeita: huolehtineet varotoimista ja vähentäneet kontakteja ja välillä inhimillinen uhraus on varmasti tuntunut valtavalta. Varsinkin kun virus on jatkuvasti askeleen edellä. Se muuttaa muotoaan ja tarttuu entistä herkemmin. Samaan aikaan joudumme odottamaan, jotta rokotetta saataisiin tarpeeksi laumasuojan aikaansaamiseksi.

Tällä hetkellä,12.3., yli 16 000, eli noin 13 prosenttia eteläkarjalaisista on saanut ainakin ensimmäisen rokotteen. Tieto siitä, että rokotusten saantia kiirehditään ja että uusille rokotteille haetaan myyntilupia koko ajan, ei helpota sitä väsymystä, jonka tilanne on saanut aikaan.

Nyt on kuitenkin vielä venyttävä. Päivittäiset korkeat tartuntaluvut ja täyttyvät sairaalapaikat muistuttavat siitä, että vain tekemällä oman osamme voimme voittaa tämä vihollisen: sitkeästi ja periksi antamatta on jatkettava uskomista siihen, että noudattamalla ohjeita ja rajoituksia jokainen on voittajan puolella tässä kamppailussa.

Siis ulkoile, pidä huolta käsi- ja yskimishygieniasta ja turvaväleistä; vältä kontakteja ja hakeudu heti testiin, jos olo tuntuu sairaalle. Soita ystäville, puhu aidan yli naapurille – älä jää yksin, äläkä jätä ketään yksin.

Me selviämme tästä yhdessä.

Kimmo Jarva
Lappeenrannan kaupunginjohtaja