Etusivu PalvelutKulttuuri ja liikuntaKirjastoKoronatilanne ja Lappeenrannan kaupungin palvelut heinäkuussa
Valitse taso
Ajankohtaista

Koronatilanne ja Lappeenrannan kaupungin palvelut heinäkuussa

(7.7.2021)

Etelä-Karjalan alueellisen COVID-19-tilannekuvaryhmän mukaan Lappeenranta ja Etelä-Karjala ovat edelleen perustasolla koronavirustilanteessa.

Lappeenrannan kaupungin palvelut toimivat heinäkuussa tilannekuvaryhmän ja muiden viranomaisten asettamien ohjeistusten mukaisesti ja samalla tavalla kuin kesäkuussakin.

Kaupunki kuitenkin muistuttaa tilannekuvaryhmän tapaan asukkaita huolehtimaan käsi- ja hengitystiehygieniaan liittyvistä käytännöistä, pitämään riittäviä 1–2 metrin turvavälejä muihin ihmisiin sekä käyttämään kasvomaskia julkisissa tiloissa, tapahtumissa, joukkoliikenteessä sekä aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Lappeenrannan kaupunki seuraa tarkasti tilanteen kehittymistä sekä viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia. Kaupunki tiedottaa tarvittaessa lisää ja tarkemmin tilanteen vaikutuksista palveluidensa toimintaan.

Koronavirustilannetta koskeva info löytyy kaupungin verkkosivulta, jossa julkaistaan tietoa ja tiedotteita kaupungin toimintaan liittyvistä vaikutuksista sekä myös Eksoten ja tilannekuvaryhmän tiedotteet.

Ajantasaiset palvelukohtaiset tiedot voi tarkistaa suoraan kaupungin palveluiden omilta verkkosivuilta.

Kaupunki suosittelee, että asukkaat ja toimijat seuraavat aktiivisesti Eksoten koronavirussivua.

Lappeenrannan kaupungin toiminta 31.7. saakka (ellei erikseen toisin mainita):

Perusopetus ja lukiot:

Perusopetus ja lukiot kesälomalla.

Kaupunginteatteri ja -orkesteri:

Kaupunginteatteri ja -orkesteri ovat kesätauolla, ja toimintoja käynnistetään syksyllä.

Museot:

Etelä-Karjalan museo ja Lappeenrannan taidemuseo ovat avoinna normaalisti ja ilman yleisömäärärajoituksia.

Ratsuväkimuseon asiakasmäärää rajoitettu puoleen normaalista, jotta etäisyyksien pitäminen on mahdollista. Ratsuväkimuseon asiakasmäärärajoitus on 15 henkilöä.

Wolkoffin talomuseon opastettujen kierrosten ryhmäkoko on rajoitettu viiteen asiakkaaseen.

Asiakkaita kehotetaan pitämään riittävää etäisyyttä ja huolehtimaan käsi- ja yskimishygieniasta kaikissa museoissa. Maskin käyttöä suositellaan kaikissa museoissa vahvasti ja Wolkoffin talomuseossa maskin tai visiirin käyttöä edellytetään asiakkailta.

Kirjastot:

Kirjastot ovat avoinna ja palvelevat pääasiassa normaalisti ilman erityisiä rajoituksia. Kirjastoauto liikennöi normaalisti aikataulujen mukaisesti. Riittävistä turvaväleistä ja käsi- ja yskimishygieniasta tulee pitää huolta.

Maskin käyttöä suositellaan edelleen kirjastossa asioitaessa.

Nuorisotilat ja -toiminta sekä Ohjaamo:

Nuorisotiloista Krisse, Lauritsala, Rientola ja Monari sekä Ohjaamo Lappeenranta ovat avoinna ilman kävijämäärärajoituksia kesäaukiolojensa puitteissa. Toiminnoissa huolehditaan hygieniasta ja riittävistä etäisyyksistä. Osallistujamääriä voidaan tarvittaessa rajoittaa, jotta riittävät etäisyydet saadaan turvattua. Kesäaukioloajat löytyvät nuorisotoimen verkkosivuilta. Toimintaan osallistuville yli 12-vuotiaille suositellaan maskien käyttöä.

Asinsaaren leirikeskuksessa leirien järjestäjien tulee noudattaa OKM:n ja THL:n ohjeita leiritoiminnasta: Ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä lasten ja nuorten leiritoiminnassa (minedu.fi)

Liikuntatoimi ja liikuntapaikat:

Kaupungin liikuntapaikat palvelevat ilman erityisiä rajoituksia.

Lappeenrannan uimahalli ja kuntosali ovat kesätauolla 15.8. saakka. Lauritsalan uimahalli ja kuntosali ovat suljettuna 1.8. asti kesäsulun vuoksi.

Myllysaaren sauna palvelee 20 henkilöä kerrallaan, saunomisaika on rajattu 1,5 tuntiin.

Kaupungin liikuntatiloissa tulee kuitenkin pitää huolta riittävistä turvaväleistä ja käsi- ja yskimishygieniasta. Maskia tulee käyttää tiloissa asioidessa, mutta maskia ei tarvitse käyttää urheilu-/liikuntasuorituksen aikana. Terveysturvallisuusohjeistukset ovat esillä tiloissa, ja vastuu niiden noudattamisesta on asiakkailla.

Lasten, nuorten ja aikuisten ryhmä- ja harrastustoimintaa voidaan järjestää sisä- ja ulkotiloissa terveysturvallisesti. Lasten, nuorten ja aikuisten ottelu- ja kilpailutoimintaa voidaan järjestää ilman rajoituksia terveysturvallisesti.

Voimassa ei ole rajoituksia ottelu-, kilpailu- ja muiden yleisötilaisuuksien järjestämisen ja henkilömäärien osalta. Tapahtumajärjestäjä vastaa tapahtumansa terveysturvallisuudesta sekä seuraa ja huomioi kunnan ja aluehallintoviraston päätöksiä tilaisuuksien henkilömääriin liittyen.

Ohjatun liikunnan kesätoiminta on käynnissä.

Varhaiskasvatus:

Varhaiskasvatus jatkuu normaalisti, mutta riittäviin turvaväleihin ja hygieniaan kiinnitetään edelleen erityistä huomiota. Ulkopuolisten kohtaamiset pyritään minimoimaan varhaiskasvatuksen tiloissa.

Vahva maskisuositus koskee varhaiskasvatuksen henkilöstöä sekä varhaiskasvatuksen tiloissa vierailevia henkilöitä ja huoltajia. Henkilöstön ei ole tarpeen käyttää maskia ulkoillessa tai oman lapsiryhmän ja sen henkilöstön kanssa työskenneltäessä. Nykyinen maskisuositus ei koske varhaiskasvatuspalvelujen piiriin kuuluvia lapsia.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksutiimi:

Asiakaspalvelu avoinna ma–pe klo 9–12 ja klo 13–15, ovelta saa käyttöön käsidesiä sekä suojamaskin.

Joukkoliikenne:

Joukkoliikenne ja koulukuljetukset liikennöidään normaalisti viranomaisohjeistuksia noudattaen.

Jokaisen yli 12-vuotiaan matkustajan tulee käyttää kasvomaskia joukkoliikenteessä matkustaessaan Lappeenrannassa, jos hänellä ei ole terveydellistä syytä olla käyttämättä kasvomaskia. Lisäksi voimassa on edelleen vahva maskisuositus alle 12-vuotiaille, jotka osaavat ja pystyvät käyttämään maskia.

Kaupungin järjestämät tapahtumat ja toritoiminta:

Yleisötilaisuudet järjestetään normaalisti ilman erityisiä rajoituksia, myös toritoimintaa toteutetaan normaalisti. Riittävistä turvaväleistä ja käsi- ja yskimishygieniasta tulee pitää huolta. 

Lappeenrannan kaupunki tiedottaa kesän tapahtumista ja niiden sisällöistä tarkemmin erikseen.

Asiakaspalvelu:

Asiakaspalvelutoimintaa jatketaan toistaiseksi fyysiset etäisyydet, hygienian ja suojamaskit korostetusti huomioiden sekä suojapleksejä hyödyntäen.

Winkissä ja matkailuneuvonnan asiakasmäärissä huomioidaan riittävien turvavälien toteutuminen.

Asiakaspalvelussa hyödynnetään edelleen laajalti sähköisiä palveluita. Asiakkaat voivat ottaa yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse, ja myös kaupungin verkkosivuston chat tarjoaa neuvontaa asiakaspalvelukeskus Winkin aukioloaikoina.

Kaupungin palvelu- ja toimipisteiden henkilöstö käyttää kasvomaskeja tai suojavisiirejä. Kaupunki kehottaa myös palvelupisteissä asioivia henkilöitä käyttämään kasvomaskeja ja huomioimaan riittävät turvavälit.

Siivoukseen ja hygienia-asioihin kiinnitetään normaaliin tapaan vahvasti huomiota.

Kaupungintalo:

Kaupungintalo on avoinna 30.7. asti klo 8–15.

Winkki ja matkailuneuvonta:

Asiakaspalvelukeskus Winkki on avoinna 30.7. asti klo 9–15. Winkki Joutseno puolestaan palvelee ma–to klo 10–19 ja pe klo 10–15. Yhteystiedot kaupungin verkkosivustolta.

Matkailuneuvonta palvelee kauppakeskus IsoKristiinassa ma–pe klo 10–17 ja la 10–16. Yhteystiedot VisitLappeenranta-sivustolla.

Wirma yrityspalvelut:

Yritysneuvontaa ja korona-apua on tarjolla virka-aikaan laajasti kuntarajat ylittävänä yhteistyönä. Lisätietoa Wirman Korona-apu-sivulta.

Nähtävillä olevat kaavat ja suunnitelmat:

Nähtäville asetettuihin kaava-aineistoihin ja katusuunnitelmiin voi tutustua kaupungintalon asiakaspalvelukeskus Winkissä sen aukioloaikoina osoitteessa Villimiehenkatu 1 (1. kerros) ja verkossa. Kaavoitukseen liittyvät asukastilaisuudet järjestetään verkon välityksellä. Lisätietoja kaavoituksen verkkosivuilla.

Maaomaisuuden hallinta:

Maaomaisuuden hallinta palvelee asiakkaita ajanvarauksella, puhelimitse, sähköpostitse sekä sähköisesti. Myös kauppakirjoja ja vuokrasopimuksia voi allekirjoittaa sähköisesti. Henkilökohtaisia tapaamisia varten varataan aika etukäteen. Tapaamiset järjestetään asiakaspalveluhuoneessa, joka on varustettu suojapleksillä sekä käsidesillä. Yhteystiedot löytyvät kaupungin verkkosivustolta.

Ympäristötoimi:

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi palvelee asiakkaita ajanvarauksella, puhelimitse, sähköpostitse sekä sähköisesti. Henkilökohtaisia tapaamisia varten varataan aika etukäteen.

Eläinlääkäripalvelut toimivat normaalisti, eläinlääkintähuollon tarkemmat tiedot kaupungin verkkosivustolla.

Etelä-Karjalan maaseututoimi:

Etelä-Karjalan maaseututoimi palvelee asiakkaita puhelimitse, sähköpostitse sekä muissa sähköisissä kanavissa. Henkilökohtaisia tapaamisia varten varataan aika etukäteen. Tarkemmat tiedot maaseututoimen sivulta.

Rakennusvalvonta:

Lappeenrannan kaupungin rakennusvalvonta jatkaa etäasiointia. Rakennusvalvonnan ovet pidetään suljettuna, ja asiakas- ja arkistopalveluissa palvellaan ensisijaisesti sähköisesti. Käyntiä varten tarvitaan ajanvaraus.

Lupavalmistelun, toimistopalvelun, rakennetun ympäristön valvonnan palvelun ja asuntotoimen puhelinvastaanottoaika on maanantaista perjantaihin klo 9.30–11. Lisätietoja rakennusvalvonnan verkkosivulta.

Kaupungin henkilöstö sekä kokoukset:

Henkilöstö työskentelee laajalti etätöissä siinä määrin kuin se työtehtävien hoitamisen puolesta on mahdollista. Jotta palvelutoiminta voidaan säilyttää normaalilla tasolla, kiinnitetään korostetusti huomiota myös työvuorojen suunnitteluun.

Kokoukset järjestetään edelleen lähtökohtaisesti etänä verkossa tai hybridimuodossa. Lisäksi paikalla olijoiden tulee käyttää maskia ja huolehtia riittävistä turvaväleistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta.

Lisätietoja:

Kaupungin varautumisesta yleisesti:

Kaupunginsihteeri Tuomo Sallinen,
puh. 040 624 1422, tuomo.sallinen(at)lappeenranta.fi