Etusivu PalvelutKourulan Kansanjuhlaa vietetään lauantaina 17.8. – lämminhenkisessä tapahtumassa juhlistetaan Kourulan ympäristöä, asukkaita ja ilmiöitä
Ajankohtaista
31.7.2019 14:06

Kourulan Kansanjuhlaa vietetään lauantaina 17.8. – lämminhenkisessä tapahtumassa juhlistetaan Kourulan ympäristöä, asukkaita ja ilmiöitä

Kolmatta kertaa järjestettävää Kourulan Kansanjuhlaa vietetään lauantaina 17.8.2019. Lappeenrannan kaupungin kumppanuustapahtuma tarjoaa loppukesän iloista tunnelmaa ja ikärajatonta ohjelmaa ja aktiviteetteja Nurmelanraitilla klo 11–17. Illalla juhlat siirtyvät klo 21 alkaen Kourulan Cup-kahvilaan, jossa pääsymaksuton ohjelma jatkuu aina klo 1.30 asti. Cup-kahvilan iltaohjelma on suunnattu yli 18-vuotiaille.

Kourulan Kansanjuhlaa järjestävä Ville Väisänen sanoo, että luvassa on lämminhenkinen tapahtuma, joka tuo aluekeskukseen jälleen loppukesän iloista tunnelmaa ja ihmisiä.

– Kansanjuhla pysähtyy juhlistamaan Kourulan lähiympäristöä, asukkaita, palveluita ja ilmiöitä. Ohjelma on innostavaa ja ilmaista sekä tarjoaa mahdollisuuden myös aktiiviseen osallistumiseen.

Tapahtuman aikana on tarkoitus kaunistaa aluekeskuksen ympäristöä talkoohengessä. Väisänen kertoo, että tapahtuma pyrkiikin omalta osaltaan lisäämään ympäristön viihtyvyyttä ja samalla muistuttaa, että meillä jokaisella on oikeus vaatia ja kehittää sitä.

– Kourulan Kansanjuhlassa talkoohenki tarkoittaa, että kaikki ovat avoimin mielin valmiina olemaan mukana yhteisissä asioissa, kukin toki omalla tavallaan ja tyylillään, kuten esimerkiksi toiminnan ytimessä touhottaen tai kauempana myhäillen. Talkoisiin voi ilmoittautua etukäteen alueen asukasyhdistykselle, jotta osataan varata riittävästi työvälineitä.

Juhlakansa voi talkoiden lisäksi pistäytyä pihakirppikselle. Luvassa on myös alueen asukasyhdistyksen tuottamaa ohjelmaa, sirkustaiteilija Heikki Tolinin työpajoja ja esityksiä sekä DJ Holopaisen Villen levyvalintoja. Kesämäen leipomo ja Lehmus Roastery jakavat tapahtumassa maksuttomia talkooeväitä.

Lisäksi mukana on yhteisöpedagogiasta ja kansalaisaktivismista vaikutteita saanut Kansan Kanttiini, jossa Kourulan asukkaat voivat kokoontua yhteen pohtimaan asuinalueensa nykytilaa ja ideoimaan sen tulevaisuutta

– Kansanjuhla ei pyri kasvamaan jättimäiseksi spektaakkeliksi, vaan tarkoituksena on hiljentyä kuuntelemaan sekä iloitsemaan kansalaisten äänistä ja ideoista, Väisänen kertoo.

Iltaohjelmassa livemusiikkia

Kourulan Cup-kahvilassa on tarjolla livemusiikkia, josta vastaavat Rosita Luu, Joku Iiris, Kielo Kärkkäinen. DJ Holopaisen Ville soittaa musiikkia artistien esiintymisten välissä ja loppuyöstä.

Kielo Kärkkäinen esiintyy kansanjuhlan merkeissä ensimmäistä kertaa Lappeenrannassa. Hullu Ruusu -yhtyettäkin luotsaava Rosita Luu eli Merita Berg hurmaa kuuntelijat vahvalla äänellään ja lavakarismallaan. Yksi Suomen mielenkiintoisimmista lauluntekijöistä Joku Iiris taas kuohuttaa kuuntelijoita vahvoilla lyriikoillaan ja anteeksipyytelemättömillä esiintymisillään, Väisänen kuvailee.


kourula pirskeet_ville färsaaret_350x237.jpgLisätietoja:

Kourulan Kansanjuhla, Ville Väisänen
puh. 0400 736 554, villeheikkivaisanen(a)gmail.com

Anu Hämäläinen
Puheenjohtaja, Kuusimäen-Kourulan-Huhtiniemen asukasyhdistys
puh. 040 550 8489, anu.hamala(a)gmail.com


Kourulan Kansanjuhla, ohjelma

Päiväohjelma klo 11–17 Nurmelanraitilla (ilmainen, ikärajaton)

- sirkustaiteilija Heikki Tolinin työpajoja ja esityksiä
- innostavaa talkoomeininkiä Kourulan kaunistamiseksi
- pihakirppis
- alueen asukasyhdistyksen tuottamaa ohjelmaa ja yhdistyksen 10-vuotisjuhla
- Kesämäen leipomon ja Lehmus Roasteryn herkkuja

Iltaohjelma Cup-Kahvilassa klo 21–1.30 (ilmainen, K-18)

Esiintyjinä Joku Iiris, Rosita Luu, Kielo Kärkkäinen ja DJ Holopaisen Ville

Kuvateksti: Kuva vuoden 2018 Kourulan Kansanjuhlasta. Kuvaaja Ville Färsaaret.