Valitse taso
Lehdistötiedotteet
1.9.2021 9.52

Kutsutaksikokeilu jatkuu marraskuun ajan

HUOM! Kutsutaksikokeilu jatkuu marraskuun loppuun.

HUOM! Tiedotetta päivitetty palveluaikataulujen osalta 16.8.2021.

Paikallisliikenteen vuorotarjonta ei palvele parhaalla mahdollisella tavalla Matkakeskuksen kautta matkustavia. Syksyn pilottikokeilussa käytetään kutsutaksia parantamaan liityntäliikennettä junille.

Lappeenranta Matkakeskus.jpgMatkakeskuksen kautta kulkee noin 400 000 matkustajaa vuodessa. Heistä suuri osa on potentiaalisia joukkoliikenteen käyttäjiä, mutta bussivuorot eivät aina osu kohdalleen.

– Olemme tutkineet matkaketjujen kehittämistä yhdessä konsultin kanssa ja päätyneet testaamaan, parantaisiko kutsutaksipalvelu liityntäliikennettä, kertoo Lappeenrannan kaupungin joukkoliikennepäällikkö Terhi Koski.

– Tällä pyritään osaltaan vastaamaan kaupungin strategisiin tavoitteisiin. Pyrimme lisäämään kestävän liikkumisen osuutta arjen matkoissa matkaketjuja mahdollistamalla ja vähentämään henkilöautoilua yhteiskyytejä lisäämällä.

Taksi tilattava ajoissa

Kutsutaksikokeilu toteutetaan syys-marraskuussa. Taksi tilataan liikennöitsijältä, eli Taksi Saimaa Oy:ltä (puh. 0200 60 400 (1,08€/puhelu+1,01€/min).

– Kutsutaksi palvelee arkipäivisin Lappeenrannan paikallisliikennealueen ja Matkakeskuksen väliä ja se koskee tiettyjä aamun ja illan junia, selittää Koski.

– Kutsutaksipilotti rajataan koskemaan aamun ensimmäisiä ja illan viimeisiä junia arkipäivisin ja tarkempi määrittely junista tehdään elokuussa, kun juna-aikataulut ovat tiedossa.

Palvelun hinta asiakkaalle on kuusi euroa/henkilö/matka ja se maksetaan käteisellä tai pankki-/luottokortilla.

– Tilaus on tehtävä aamujunien osalta edellisenä iltana ja iltajunien osalta 1,5 tuntia ennen junan aikataulun mukaista lähtö- tai saapumisaikaa, sanoo Koski.

– Kyydin voi tilata kotiovelta Matkakeskukselle tai Matkakeskukselta kotiovelle paikallisliikennealueella ja noutoaika sovitaan asiakkaan kanssa tilauksen yhteydessä.

Palvelua tarjotaan seuraavanlaisesti: 

  • Lappeenrannasta Helsinkiin: lähtö klo 5.31, klo 6.31 ja klo 7.21 sekä klo 20.48
  • Helsingistä Lappeenrantaan: saapuminen klo 20.41 ja klo 22.25 

Lisätiedot:

Joukkoliikennepäällikkö Terhi Koski, Lappeenrannan kaupunki
Puh. 040 651 5599, terhi.koski(at)lappeenranta.fi, lomalla 21.6.–20.7.

Sijaisena toimii:
Kestävän liikkumisen asiantuntija Matleena Kujala, Lappeenrannan kaupunki
Puh. 040 655 1850, matleena.kujala(at)lappeenranta.fi

Tietoa aiheesta myös täällä: Kutsutaksiyhteys Helsingin juniin - Lappeenrannan kaupunki (lappeenranta.fi)