Etusivu PalvelutKysely luonnon monimuotoisuudesta lappeenrantalaisille
Ajankohtaista
6.4.2020 13.17

Kysely luonnon monimuotoisuudesta lappeenrantalaisille

Mikä on sinulle tärkeää luonnossa? Entä missä koet parhaimmat luontoelämykset Lappeenrannassa? Lappeenrannan seudun ympäristötoimi kerää toukokuun loppuun asti kestävän asukaskyselyn avulla kokemuksia Lappeenrannan luonnon monimuotoisuudesta tai sen heikkenemisestä.

Sammalkivet Mäntylässä_341x256.jpgLuonnon monimuotoisuus on köyhtymässä ympäristön ja luonnon hyväksikäytön seurauksena. Monimuotoisuuden turvaamiseksi on tehtävä nopeasti toimenpiteitä. Monimuotoisuus vaikuttaa ekosysteemien kykyyn tuottaa elämälle välttämättömiä, luonnon tarjoamia palveluja, kuten esimerkiksi puhdasta vettä, ilmaa ja hyönteisten tekemää ravintokasvien pölyttämistä.

Nyt julkaistava kysely liittyy osaltaan Lappeenrannan kaupungin monimuotoisuusohjelman laatimiseen. Kyselyn vastauksia hyödynnetään myös vihreän teemayleiskaavan Horisontin valmistelussa. Asukaskysely ”Luonnon monimuotoisuuskysely” löytyy osoitteesta: https://app.maptionnaire.com/fi/8269/ . Kyselyssä voi merkitä kartalle itselleen merkittäviä luontokohteita sekä havaittuja eliölajeja.


Tikkapuu_270x360.jpg
Lisätietoja:

Sara Piutunen, ympäristöpäällikkö, p. 0400 817 636, sara.piutunen@lappeenranta.fi

Taina Lahtela, ympäristötarkastaja, p. 040 5287 480, taina.lahtela@lappeenranta.fi

 

Kuvatekstit:
Sammalkivet  Mäntylässä
Tikkapuu