Etusivu PalvelutLUT-yliopiston provost, KTT Liisa-Maija Sainio Lappeenrannan Lentoasema Oy:n hallitukseen
Ajankohtaista
25.11.2019 15.20

LUT-yliopiston provost, KTT Liisa-Maija Sainio Lappeenrannan Lentoasema Oy:n hallitukseen

Lappeenrannan Lentoasema Oy:n yhtiökokous on nimennyt 25.11.2019 Liisa-Maija Sainion Lappeenrannan Lentoasema Oy:n hallituksen uudeksi jäseneksi. Nimityksen myötä hallituksen jäsenmäärä kasvaa viiteen.

Lentoasemasäätiön toimitusjohtaja Markus Lankisen mukaan Liisa-Maija Sainiolla on osaamista kansainvälisestä markkinoinnista, liiketoimintamallien uudistamisesta sekä strategiaprosesseista.

1-liisa-maija-sainio (002).jpg– Sainion vahva sisältöosaaminen sekä erinomaiset verkostot kaakkoisen Suomen tutkimus- ja koulutussektoriin sekä elinkeinoelämään ovat loistavia täydennyksiä liike-elämän ja ilmailun osaajista muodostuvaan hallitukseen.

− Lappeenrannan lentokenttä kytkeytyy näin myös entistä tiiviimmäksi osaksi alueen yhteistä, tutkimukseen nojautuvaa energia- ja ympäristöteknologian kehitystyötä. Tällä saralla Lappeenrannan lentokentällä voi olla kansainvälisestikin kiinnostavia kehitysaiheita.

Kaikki nykyiset säätiön hallitukseen kuuluvat jatkavat hallituksessa edelleen: puheenjohtajana jatkaa Eelis Eskelinen ja jäseninä Tom Christides, David Lindström ja Kari Savolainen. Yhtiön hallituksen kokouksiin osallistuvat puhe- ja läsnäolo-oikeudella Saimaan lentoasema säätiön toimitusjohtaja Markus Lankinen sekä Lappeenrannan Lentoasema Oy:n toimitusjohtaja Eija Joro. Hallituksen sihteerinä toimii kaupungin controller Sirpa Valtonen.

Lentokentän vahva kasvuvuosi

Lappeenrannan lentokentän liikennemäärät ja reittivalikoima ovat hyvässä kasvussa. Ryanairin Milano-Bergamon ja Ateenan lentoreittien rinnalle avautuivat kesäkaudella 2019 käynnistyneet Berliinin ja Thessalonikin sekä lokakuussa startanneet Budapestin lennot. Vuoden 2020 keväästä alkaen Ryanair-konserniin kuuluva LaudaAir aloittaa lennot Itävallan pääkaupungista Wienistä Lappeenrantaan kaksi kertaa viikossa.

Lentoasema Oy:n puheenjohtaja Eelis Eskelinen ja toimitusjohtaja Eija Joro kertovat, että muiden uusien reittien avaamisesta neuvotellaan sekä nykyisten että mahdollisten uusien asiakkaiden kanssa.

– Tiedossa olevien lentojen perusteella arvioidaan, että vuonna 2020 Lappeenrannan lentokentän kautta kulkee yli 150 000 matkustajaa. Lentokentän historiassa tämä olisi kaikkien aikojen matkustajaennätys, Joro sanoo.

– Nämä asiakasvirrat mahdollistavat uusien liiketoimintamahdollisuuksien kehittämisen koko kaakkoisen ja itäisen Suomen alueella, Eskelinen lisää.

Kuvateksti: KTT Liisa-Maija Sainio

Lisätietoja:

Saimaan lentoasemasäätiö sr.,
toimitusjohtaja Markus Lankinen,
puh. 040 701 7328,
etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Lappeenrannan Lentoasema Oy
Hallituksen puheenjohtaja Eelis Eskelinen,
puh. 0400 372 153,
etunimi.sukunimi@lppairport.fi

Lappeenrannan Lentoasema Oy
Toimitusjohtaja Eija Joro,
puh. 040 502 2411
eija.joro@lppairport.fi