Etusivu PalvelutKulttuuri ja liikuntaLappeenrannalle on myönnetty 24 000 euroa erityisavustusta lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen tukemiseen – kaupunki kutsuu seurat ja järjestöt mukaan kehittämään uutta harrastustoiminnan tukimallia
Valitse taso
Ajankohtaista
13.12.2019 15.06

Lappeenrannalle on myönnetty 24 000 euroa erityisavustusta lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen tukemiseen – kaupunki kutsuu seurat ja järjestöt mukaan kehittämään uutta harrastustoiminnan tukimallia

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Lappeenrannan kaupungille erityisavustusta 24 000 euroa vähävaraisten perheiden 7–15-vuotiaiden lasten liikuntaharrastusten tukemiseksi. Erityisavustus on myönnetty vuodelle 2020.

Kuva_Flickr_Visit_LakeLand_Vesileppis.jpg

Aluehallintoviraston myöntämä tuki ohjataan vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille kohdeavustuksena liikuntaa järjestävien seurojen, järjestöjen ja yhteisöjen kautta. Lasta kohti myönnettävän tuen suuruus voi olla enintään 50 euroa kuukaudessa (max. 500 euro/ vuosi/ lapsi).

Lappeenrannan kaupunki on myöntänyt vuodesta 2015 alkaen taloudellista tukea vähävaraisten perheiden lasten harrastustoimintaan. Hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkö Sanna Natusen mukaan Lappeenrannan kaupungin aiemmin jakama tuki on ollut yksilötukea, joka on kohdistunut alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastusmaksuihin.

- Tuen piirissä on ollut vuosittain noin 100 lappeenrantalaista lasta ja nuorta, joiden harrastusmaksut kaupunki on hoitanut laskua vastaan. Myös vuoden 2020 talousarvioon on varattu 50 000 euroa lasten ja nuorten harrastamisen tukemiseen, kertoo Sanna Natunen.

Aluehallintoviraston uuden erityisavustuksen vuoksi kaupunki aikoo kehittää ja yhdenmukaistaa harrastustoiminnan tukimallia yhdessä seurojen ja järjestöjen kanssa. 

- AVI:n myöntämä tuki ei ole yksilötukea vaan käytännössä tuen myöntämisen vastuu siirtyy seuroille. Jotta kaupungissa ei olisi kahta eri mallia harrastusmaksujen tukemiseen, haluttaan tukimallia kehittää yhdessä alueen harrastustoimijoiden kanssa. Tavoitteena on kehittää ja kokeilla hallinnollisesti kevyempää mallia myös muiden kuin liikuntaharrastusten tukemiseen, kommentoi Natunen.

Kaupunki hakee parhaillaan lasten ja nuorten harrastustoimintaa järjestäviä rekisteröityneitä järjestöjä, seuroja ja yhdistyksiä tukimallin kehittämiseen. Harrastustoimintaa järjestävä taho voi toimia liikunnan, kulttuurin tai muun harrastustoiminnan kentällä, mutta edellytyksenä on, että harrastaminen perustuu kausi- tai kuukausimaksuun. Hyvinvointi- ja sivistyspalveluiden koordinaattorin Anu Koistisen mukaan aluehallintoviraston myöntämän tuen hakuvaiheessa mukaan on ilmoittautunut jo yhdeksän paikallista seuraa. 

- Toivomme, että saisimme lisää kumppaneita mukaan sekä liikunnan että muun harrastustoiminnan alueilta. Kartoitamme halukkaita yhdistyskumppaneita kyselyllä vuoden loppuun mennessä ja järjestämme yhteisen suunnittelutilaisuuden heti alkuvuodesta 9.1.2020 kaupungintalolla, täsmentää Koistinen.

Kaupungin tavoitteena on luoda uudistettu ja kevennetty harrastustoiminnan tukimalli heti alkuvuodesta 2020 yhdessä mukaan ilmoittautuneiden kumppaneiden kanssa, jotta se olisi käytössä jo tammikuussa.   

- Aikataulu on tiukka, mutta hyvän asian puolesta toivomme, että yhdistykset lähtevät laajasti mukaan, kannustavat Koistinen ja Natunen.

Ilmoittaudu tästä mukaan kehittämään uutta lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukimallia: https://response.questback.com/lappeenrannankaupunki/kumppani.

 

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki

Hyvinvointi- ja sivistyspalvelut / Nuorisotoimi
koordinaattori Anu Koistinen
p. 040 182 2083
anu.koistinen@lappeenranta.fi

Sanna Natunen
Hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkö
p. 040 522 9373
sanna.natunen@lappeenranta.fi

 

Kuva: Visit Lakeland: Vesileppis