Etusivu PalvelutTapahtumatLappeenrannan Kauppatorin ensimmäiset kuukausimarkkinat 12.5. – markkinoita järjestetään jatkossa pääsääntöisesti kuukauden toisena lauantaina
Palvelut
Valitse taso
Ajankohtaista
7.5.2018 9:35

Lappeenrannan Kauppatorin ensimmäiset kuukausimarkkinat 12.5. – markkinoita järjestetään jatkossa pääsääntöisesti kuukauden toisena lauantaina

Lappeenrannan Kauppatorin ensimmäiset kuukausimarkkinat järjestetään lauantaina 12.5. klo 7–14. Kuukausimarkkinoita vietetään jatkossa lähes jokaisen kuukauden toisena lauantaina. Kuukausimarkkinoita ei järjestetä huhti-, loka- ja joulukuussa kausimarkkinoiden vuoksi.

lappeenranta_tori_kuva Arttu Muukkonen_360x240.jpgTorivalvoja Marja Kultanen kertoo, että kuukausimarkkinat ovat yhdistelmä tori- ja markkinapäivää.

– ”Vanhan ajan tavaratalossa” eli torilla on tarjolla muun muassa vaatteita, kenkiä, taloustavaraa, lähiruokaa ja -tuotteita sekä iloista mieltä raikkaassa ilmassa. Kuukausimarkkinoilla voi nautiskella myös kahvikojujen antimista.

Toukokuun kuukausimarkkinoilla järjestetään arpajaiset, josta voi voittaa Kauppahallin Kahvilan tekemän täytekakun (arvo 35 €) sekä muita palkintoja.

– Osa kaupungin tapahtumapalvelujen lauantaisista kesäkonserteista järjestetään kuukausimarkkinoiden yhteydessä. Muutkin oheisaktiviteetit ovat mahdollisia, mutta ilmoitamme niistä erikseen.

Kultasen mukaan kuukausimarkkinoita ei ole aiemmin järjestetty Lappeenrannassa.

– Kuukausittain järjestettävillä markkinoilla pyritään elävöittämään toria, joka voi toimia koko perheen olohuoneena. Toivottavasti markkinat tuovat lisää väkeä myös torin uudistetulle leikkipaikalle ja uuteen nousuun heränneeseen Kauppahalliin.

Kuukausimarkkinoille mielivien torimyyjien kannattaa huomioida, että myyntipaikkoja on rajallinen määrä.

– Paikat kannattaa varata ajoissa. Varsinkin marjamyynnin sesonkiaikana paikkoja on vapaana huomattavasti vähemmän kuin sesongin ulkopuolella.

Myyntipaikat varataan torivalvojalta. Yksi 4x4 metrin kokoinen myyntipaikka maksaa 10 €, hintaan lisätään 10 € mikäli myyntipaikalle tarvitaan sähköä.

– Varattu paikka tulee ottaa vastaan viimeistään markkina-aamuna klo 8 tai ilmoittaa myöhästymisestä. Muussa tapauksessa paikka voidaan myydä eteenpäin, Kultanen ohjeistaa.

Kuva: Arttu Muukkonen.

Lisätietoja:

Torivalvoja Marja Kultanen, puh. 0400 658 291, marja.kultanen(a)lappeenranta.fi.