Etusivu PalvelutLappeenrannan PR-lähettiläiden hakuaikaa jatketaan kesäkuun lopulle
Ajankohtaista
28.5.2018 8:50

Lappeenrannan PR-lähettiläiden hakuaikaa jatketaan kesäkuun lopulle

Lappeenrannan kaupunki jatkaa nuorten PR-lähettiläiden hakuaikaa 30. kesäkuuta asti. Kaupungin markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman arvelee, että viesti kevään pr-lähettiläshausta ei välittynyt riittävän tehokkaasti nuorille, koska hakuaikana ei tullut riittävästi hakemuksia.

PR-lähettiläät 2016-2018_kuva Minna Kivistö_425x284.jpgMirka Rahman kannustaa eri lajien ja alojen harrastajia sekä myös korkeakouluopiskelijoita rohkeasti mukaan.

− Toivon, että valmentajat ja ohjaajat esimerkiksi urheiluseuroissa ja harrastajaryhmissä kertoisivat hausta ja kannustaisivat nuoria osallistumaan. PR-lähettiläskausi on oppimista varten eli kaikkea ei tarvitse osata valmiiksi. Kauden aikana karttuneesta markkinointi- ja edustuskokemuksesta on varmasti myöhemmin hyötyä opinnoissa ja työelämässä.

Lappeenrannan PR-lähettiläiksi haetaan positiivisesti erottuvia, päihteettömiä, 17–22-vuotiaita lappeenrantalaisnuoria seuraavalle kaksivuotiskaudelle, 30.5.2020 asti.

Tarkoituksena on, että PR-lähettiläät välittävät tietoa Lappeenrannasta osana omaa toimintaansa, esimerkiksi harrastustensa yhteydessä, näkyvät Lappeenrannan markkinoinnissa sekä tuottavat materiaalia, muun muassa videoita, kaupungin sosiaalisen median kanaville.

Lähettiläät edustavat kotikaupunkiaan pääasiassa paikallisissa ja valtakunnallisissa tapahtumissa, mutta tilaisuuksia kansainvälisiinkin edustustehtäviin on aika ajoin tarjolla. PR-lähettiläät ovat edustaneet kaupunkia esimerkiksi kansainvälisille opiskelijoille järjestetyssä Jet Lag Off − Lappeenranta On -tapahtumassa ja edellisen kauden lähettiläillä oli mahdollisuus osallistua matkamessuille Saksassa.

Nuoret PR-lähettiläät valitaan nyt neljättä kertaa. Hakuohje on tämän tiedotteen lopussa. Hakemukseen sisältyy vapaamuotoinen videoesittely sekä kirjallinen hakemus, joissa hakija kertoo itsestään ja siitä, kuinka viestisi nuorille ja opiskelijoille kotikaupungistaan.

Kaupungin työryhmä valitsee hakijoiden joukosta viisi nuorta PR-lähettiläiksi.

Kaupunki solmii PR-lähettilässopimuksen jokaisen valitun PR-lähettilään kanssa, ja kullekin lähettiläälle maksetaan 1000 euron vuosittainen stipendi. Sopimukseen sisältyy muun muassa, että PR-lähettilään kuvia käytetään Lappeenrannan viestinnässä ja hänellä on edustustehtäviä noin seitsemässä ennalta sovitussa tapahtumassa vuosittain. Hakijan tulee olla kirjoilla Lappeenrannassa.

Hakuohje

Lappeenrannan kaupunki etsii positiivisia nuoria edustamaan Lappeenrantaa. PR-lähettiläät ovat kaupungin suurlähettiläitä, jotka edustavat kansainvälisen yliopistokaupungin reipasta nuorisoa urheilu-, kulttuuri- tai muun harrastustoimintansa kautta ja toimivat tervehenkisinä paikallisina esimerkkeinä. He ovat aktiivisia sosiaalisessa mediassa ja edistävät kaupungin tunnettavuutta nuorison ja opiskelijoiden keskuudessa.

Kaupunki etsii viittä luontevasti esiintyvää lukiolaista, ammattiin opiskelevaa tai korkeakouluopiskelijaa, joita tullaan tukemaan seuraavan kahden vuoden ajan. PR-lähettiläät tulevat välittämään tietoa Lappeenrannasta osana omaa toimintaansa, edustamaan valituissa paikallisissa tai ulkopaikkakunnallisissa tapahtumissa, näkymään Lappeenrannan markkinoinnissa sekä tuottamaan materiaalia kaupungin sosiaalisen median kanavilla.

Hakuaika: 1.4.- 30.6.2018

Vaatimukset: Positiivisesti itseään ja lajiaan tai harrastustaan edustava päihteetön nuori lappeenrantalainen, jolle on luonnollista esiintyä ja toimia sosiaalisessa mediassa ja tuottaa videoita, alaikä: 17 vuotta, maksimi-ikä 22 vuotta, kirjoilla Lappeenrannassa.

Hakemus: Vapaamuotoinen korkeintaan yhden minuutin videoesittely sekä hakemus, jossa kerrot itsestäsi ja miksi juuri sinä sopisit Lappeenrannan PR-lähettilääksi ja miten kaupungista voisi paremmin viestiä nuorille ja opiskelijoille, maksimipituus: kaksi A4-sivua, linkit sosiaalisen median profiileihisi. Esittele itsesi ja kerro miten sinä esittelisit Lappeenrantaa.

Hakemus lähetetään sähköpostilla markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahmanille, mirka.rahman@lappeenranta.fi , aiheeseen tulee merkitä ”Lappeenrannan PR-lähettiläät”.

30.6.2018 jälkeen saapuneita hakemuksia ei arvioida.

Päätösaikataulu: Kaupungin työryhmä valitsee Lappeenrannan viisi nuorta PR-lähettilästä toukokuun aikana. Päätöksestä ilmoitetaan valituille elokuun alussa. PR-lähettiläät kutsutaan kaupunginjohtajan tapaamiselle ja tiedotustilaisuuteen kaupungintalolle elokuussa.

PR-lähettilässopimus: Kaupunki solmii PR-lähettiläs sopimuksen jokaisen valitun PR-lähettilään kanssa. Kaupunki maksaa kullekin PR-lähettiläälle 1000 euron vuosittaisen stipendin PR-lähettiläänä toimimisesta seuraavan kahden vuoden ajan. Sopimus sisältää Lappeenrannan edustamisen sosiaalisessa mediassa yhdessä sovituin tavoin sekä mahdollisen asuste-näkyvyyden. PR-lähettiläs osallistuu kaupungin markkinointiin ja edistää tapahtumien tunnettavuutta. PR-lähettilään kuvia tullaan käyttämään Lappeenrannan viestinnässä. PR-lähettiläs edustaa noin seitsemässä ennalta sovitussa tapahtumassa vuosittain.

PR-lähettiläskausi: 1.8.2018–30.7.2020

Lisätietoja: Markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman, mirka.rahman@lappeenranta.fi, puh. 040 849 9161