Etusivu PalvelutPäätöksenteko ja talousViestintäPuheetLappeenrannan Yrittäjänaisten isänpäivän konsertti / Paula Koivuniemi, Lappeenranta-sali 13.11.2016,Lappeenrannan kaupungin tervehdys, Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva
Valitse taso
Puheita
13.11.2016 15.30

Lappeenrannan Yrittäjänaisten isänpäivän konsertti / Paula Koivuniemi, Lappeenranta-sali 13.11.2016,Lappeenrannan kaupungin tervehdys, Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Arvoisat läsnäolijat

Toivotan teille kaikille mitä parhainta isänpäivää.

Suuret kiitokseni Lappeenrannan yrittäjänaisille tämän upean konsertin järjestämisestä.

Lappeenrannan kaupungin puolesta toivotan konserttimme tähden, iki-ihanan Paula Koivuniemen, tarmokkaat ja aikaansaavat yrittäjänaiset sekä mahtavan konserttiyleisömme
lämpimästi tervetulleeksi tänne Lappeenrannan kaupungintalolle.


Mikä olisikaan parempi tapa hemmotella isää kuin lähteä koko perheen voimin naisten järjestämään isänpäiväkonserttiin. Ja mikä vielä parempaa: samalla myös lahjan antajat saavat nauttia suosikkilaulajansa sykähdyttävistä esityksistä.

Yli kolmenkymmenen toimintavuotensa aikana Lappeenranta-sali on palvellut konferenssien ja kokousten, konserttien, juhlien, korkeakoulujen avajaisten ja valmistumisjuhlien sekä Lappeenrannan teknillisen yliopiston tohtoripromootioiden areenana. Nyt kun se on saanut rinnalleen uuden kaupunginteatterimme näyttämöt, Lappeenranta on nousemassa maamme kongressikaupunkien eturiviin.

Työmatkani varrella olen saanut seurata valtavaa muodonmuutosta, joka on ihan lähiaikoina tapahtunut kaupungintalomme ympäristössä.

Viimeisin ilonaiheemme keskikaupungin kehittämisessä on ollut Marianaukion uudet kasvot: nyt Lappeen Marian kirkko kohoaa kuin piazzalla eurooppalaisten esikuviensa mukaisesti. Samalla aukio yhdistää keskustamme eri osia toisiinsa: historiallisesta linnoituksesta ja satamasta alkaen Marianaukion ja Keskuspuiston kautta kaupungintalon palvelukeskittymälle.

Olosuhteemme ovat erittäin suosiolliset hyvin monenlaisille tapahtumille ja konserteille. Kun vielä lentokenttämme saadaan nostettua uuteen kansainväliseen nousuun, koko Etelä-Karjalan ja kaakkoisen Suomen portit ovat avoinna matkailuelinkeinon kehitykselle.

Tänä syksynä olemme iloinneet siitä, kuinka upeasti Lappeenrannan järvimaisemat ja vihreä brändimme välittyvät televisioruutuihin rikossarja Sorjosen välityksellä. Uskon, että Sorjosen katsojat Keski-Euroopassa ja toivottavasti ennen pitkää itänaapurissakin haukkovat henkeään kohotessaan järvenselkiemme ja tuulimyllyjemme yläpuolelle. Tiivistetysti sanoen: Sorjonen antaa Lappeenrannan ja Saimaan alueen markkinoinnille siivet.

Matkailuelinkeinon ja palvelualan nousuun eivät kuitenkaan riitä upeat puitteet ja hyvin tehty markkinointi. Kun turistit kerran saapuvat tänne, heidät on saatava myös vakuuttumaan, että seutuamme kannattaa suositella ja että tänne kannattaa tulla uudelleen.

Juuri tässä kohdin viestikapula siirtyy yrittäjille, joiden asiakaspalvelutaidot, palvelutarjonnan monipuolisuus ja kyky luoda elämyksiä ratkaisevat, viihtyvätkö matkailijat kaupungissamme.

Uskon, että innovatiivisilla ja rohkeilla naisyrittäjillämme on tässä sanansa sanottavana. Jo perinteisestikin palvelukulttuurimme on vieraanvaraista ja välitöntä. Vaikka vilkkaat karjalaiset puhuvat paljon, he myös kuuntelevat ja arvostavat tänne saapuvien matkailijoiden mielipiteitä, jotta voisivat kehittää palveluistaan entistä asiakaslähtöisempiä.

Rajaseudun ihmiset ovat sukupolvesta toiseen oppineet verkostoitumaan ja yhdistämään voimansa. Mielenkiintoinen ja kauaskantoinen esimerkki Saimaan alueen kuntien ja kaupunkien yhteistyöstä on Saimaa Geoparkin suunnittelu. Luontomatkailua kehittävillä yrityksillä onkin mitä todennäköisimmin hyvä tulevaisuus Etelä-Karjalassa.

Arvoisa konserttiyleisö

Vaikka taloudellinen asenneilmasto on pysytellyt pitkään alamaissa, nyt näkyvillä on positiivisia merkkejä. Meille lappeenrantalaisille näistä parhaimpia on ollut lappeenrantalaisten yritysten reipas liikevaihdon kasvu vuoden ensimmäisellä puoliskolla edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Maakuntien välisessä vertailussakin Etelä-Karjala on tänä vuonna pärjännyt hyvin: muun muassa palveluelinkeinojen liikevaihdon vertailussa sekä lähitulevaisuuden kehitysnäkymien ennusteissa.

Monenlaisista maailmanpolitiikan ja maailmantalouden sekä Suomen talouden mukanaan tuomista haasteista huolimatta uskon, että Lappeenrannan ja koko Etelä-Karjalan elinkeinoelämässä on nousuvoimaa; niin palvelu- ja matkailualoilla kuin perinteisessä metsäteollisuudessakin uusine innovaatioineen sekä korkeassa teknologiassa.

Strategiamme mukaista on, että kaupunkimme elinkeinoelämä on monipuolista ja kehitystyötä tehdään monella saralla samanaikaisesti. Haluan korostaa, että olemassa olevien yritystemme menestys ja onnistuneet sukupolvenvaihdokset ovat elinkeinoelämämme kantavia voimia samaan aikaan, kun luomme suotuisia olosuhteita osaamisesta ja vihreistä arvoista kumpuavalle uudelle yrittäjyydelle.

Innovatiivisuudestaan ja hyvistä vuorovaikutustaidoistaan tunnetut yrittäjänaiset ovat avainasemassa, kun olemassa olevaa yritystoiminta edistetään, keksintöjä tuotteistetaan, verkostoja luodaan ja yhteistyökumppaneita etsitään.

Tänään yrittäjänaiset tarjoavat meille isille ikimuistoisen konsertin. Toivotan teille kaikille nautinnollisia hetkiä hyvässä seurassa.