Etusivu PalvelutLappeenrannan historiallinen Raatihuone tutuksi heinäkuussa järjestettävillä opastetuilla kierroksilla
Ajankohtaista
1.7.2021 12.37

Lappeenrannan historiallinen Raatihuone tutuksi heinäkuussa järjestettävillä opastetuilla kierroksilla

Lappeenrannan Raatihuoneeseen pääsee jälleen tutustumaan opastetuilla kierroksilla, joita järjestetään heinäkuussa tiistaisin kysynnän mukaan.

Keltainen puinen Raatihuone, ympärillä vihreää puustoa ja kukkia.Matkailuneuvoja Päivi Aaltosen mukaan kierrokset tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua historialliseen ja nostalgiseen Raatihuoneeseen, joka ei muuten ole yleisölle avoinna.

– Kierroksilla on luvassa paljon mielenkiintoista tietoa Raatihuoneen historiasta ja sen eri vaiheista.

Lappeenrannan Raatihuone on valmistunut vuonna 1829 ja se onkin Suomen vanhin, nykypäiviin asti säilynyt puinen raatihuone. Se oli valmistuttuaan kirkon ohella Lappeenrannan ensimmäinen julkinen rakennus.

– Raatihuoneella on tanssittu, juhlittu häitä, otettu vastaan uutta vuotta ja edustettu. Sisustuksessa on käytetty osittain alkuperäisiä kunnostettuja, yksittäisiä kalusteita ja valaisimia, Aaltonen taustoittaa.

Kierroksia järjestetään sekä suomen että englannin kielellä, jotta kaikki osallistujat saavat kierroksesta mahdollisimman paljon irti. Suomenkieliset kierrokset ovat aina klo 14–15 ja englanninkieliset klo 15–16. Myös koronatilanne on otettu kierroksilla huomioon.

– Kierrokselle mahtuu vain rajoitettu määrä osallistujia, jotta kierrokset voidaan järjestää koronaturvallisesti, Aaltonen kertoo.

Lippuja voi ostaa ennen kierroksen alkua aina klo 13.30 saakka IsoKristiinan matkailuneuvonnasta ja Hiekkalinnan infopisteeltä. Lipun hinta on 15€/hlö.

Lisätietoja:

Matkailuneuvoja Päivi Aaltonen
puh. 040 194 6205, paivi.aaltonen@lappeenranta.fi

Lisätietoa Raatihuoneesta ja kierroksista: https://www.visitlappeenranta.fi/fi/Nae-ja-koe/Nahtavyydet-ja-historia/Raatihuone