Etusivu PalvelutLappeenrannan joukkoliikenteeseen tulee maskipakko 12.4. alkaen
Ajankohtaista
8.4.2021 12.05

Lappeenrannan joukkoliikenteeseen tulee maskipakko 12.4. alkaen

Lappeenrannan joukkoliikennettä koskeva maskipakko astuu voimaan maanantaina 12.4. ja on voimassa toistaiseksi. Jokaisen yli 12-vuotiaan matkustajan tulee käyttää kasvomaskia joukkoliikenteessä matkustaessaan Lappeenrannassa, jos hänellä ei ole terveydellistä syytä olla käyttämättä kasvomaskia. Maskipakko koskee myös koulukuljetuksia. Lisäksi voimassa on edelleen vahva maskisuositus alle 12-vuotiaille, jotka osaavat ja pystyvät käyttämään maskia.

Joukkoliikennepäällikkö Terhi Koski kertoo, että maskien laajamittaisella käytöllä pyritään osaltaan estämään koronavirustartuntojen leviämistä.

- Yläkoululaiset sekä asteittain lukiolaisetkin palaavat viikolla 15 lähiopetukseen. Se kasvattaa myös joukkoliikenteen asiakasmääriä. Jotta lähiopetukseen palaaminen sekä joukkoliikenteessä matkustaminen sujuisivat mahdollisimman turvallisesti, olemme Eksotea konsultoiden päättäneet vahvistaa jo joulukuusta asti käytössä olleen maskisuosituksen maskipakoksi.

- Olemme keskustelleet asiasta myös Traficomin kanssa, ja siltäkin pohjalta olemme arvioineet ensisijaisiksi keinoiksi joukkoliikenteen terveysturvallisuuden edistämisessä maskien käytön ja hyvän käsihygienian. Maskipakko on jo käytössä esimerkiksi VR:llä ja Helsingin seudun liikenteessä (HSL).

Kosken mukaan linja-autojen kuljettajat eivät valvo maskien käyttöä, mutta opastavat ja muistuttavat matkustajia maskipakosta ja alle 12-vuotiaita koskevasta maskisuosituksesta.

- Maskipakon myötä odotamme ja myös uskomme, että matkustajat toimivat vastuullisesti ja omalla toiminnallaan osaltaan turvaavat myös kanssamatkustajien terveysturvallisuutta joukkoliikenteessä.

Lisätietoja:

Joukkoliikennepäällikkö Terhi Koski
puh. 040 651 5599, terhi.koski(at)lappeenranta.fi