Etusivu PalvelutLappeenrannan joukkoliikenteessä siirrytään kokonaan Waltti-lippu- ja maksujärjestelmään, Matkahuollon lipuista luovutaan
Ajankohtaista
23.11.2017 9:30

Lappeenrannan joukkoliikenteessä siirrytään kokonaan Waltti-lippu- ja maksujärjestelmään, Matkahuollon lipuista luovutaan

Lappeenrannan kaupungin joukkoliikenteessä siirrytään kokonaan Waltti-lippu- ja maksujärjestelmään ja luovutaan Matkahuollon tuottamista seutu- ja kaupunkilipuista.

Waltti_Arttu Muukkonen_357x238.jpgMatkahuollon lippujen myyminen ja lisälataaminen päättyy 31.12.2017, ja niillä voi maksaa 31.1.2018 saakka. Muiden kuntien seutuliput toimivat paikallisliikenteessä normaalisti toistaiseksi.

Lappeenrannan kaupungin joukkoliikennepäällikkö Olli Hirvosen mukaan kahden, erihintaisen lipputyypin ylläpitäminen hankaloittaa joukkoliikenteen seurantaa ja ylläpitoa.

‒ Yhden lippujärjestelmän ansiosta saamme paremmin raportoitua matkustajamääriä ja hyödynnettyä niitä suunnittelussa. Olemme pyrkineet löytämään korvaavan, edullisemman järjestelmän Matkahuollon tuotteille, mutta sellaista ei ole Matkahuollolla tarjolla. Lisäksi Matkahuollosta saadun tiedon mukaan se on lopettamassa joka tapauksessa seutulippujen sopimuksia ensi vuonna, Hirvonen kertoo.

Lappeenrannan joukkoliikenteessä on vuoden 2016 alusta alkaen siirrytty vaiheittain Waltti-lippu- ja maksujärjestelmään. Waltti-järjestelmää on kehitetty ja sen käyttöä on laajennettu koko Lappeenrannan kaupungin alueelle. Tällä hetkellä Waltti-lipuilla voi maksaa kaikissa Lappeenrannan kaupungin joukkoliikennevuoroissa sekä Lappeenrannan ja Imatran välisessä liikenteessä.

Waltti-järjestelmän siirtymäkauden aikana joukkoliikennematkoja on voinut maksaa myös Matkahuollon kaupunki- ja seututuotteilla.

Loppuvat Matkahuollon lipputuotteet ovat:
Lappeenrannan seutulippu (Etelä-Karjala),
Lappeenrannan 30 päivän kaupunkilippu aikuisille,
Lappeenrannan 30 päivän kaupunkilippu nuorisolle, opiskelijoille ja lapsille.

Kaikki Waltti-tuotteet sekä Matkahuollon valtakunnalliset lipputuotteet säilyvät käytössä.

Matkahuollon tuotteita käyttävät voivat vaihtaa Matkahuollon tuotteen korvaavaan Waltti-tuotteeseen ilman korttimaksua kaupungin asiakaspalvelupisteissä.

Uuden Waltti-matkakortin voi ostaa kaupungin asiakaspalvelupisteistä:

kaupungintalon Asiakaspalvelukeskus Winkki,
Joutsenon kirjasto sekä
Skinnarilassa Aalef kampuskauppa.

Lisälataukset onnistuvat Waltin verkkopalvelussa https://nettilataukset.waltti.fi/, kaupungin asiakaspalvelupisteissä, Waltti-kortin hyväksyvissä linja-autoissa sekä kolmessa R-kioskissa Lappeenrannassa.

Waltti-korttien lisäksi linja-autoissa voi maksaa paikallisliikennealueella myös mobiililipulla.


Lisätietoja

Lappeenrannan kaupunki
Olli Hirvonen, joukkoliikennepäällikkö
etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi
puh. 040 670 1566

Kuva: Arttu Muukkonen