Etusivu PalvelutKulttuuri ja liikuntaSisäliikuntatilatLappeenrannan kaupungin päivitetyt koronaohjeistukset liikuntatilojen käytöstä 11.4.2021 asti
Valitse taso
Ajankohtaista
25.3.2021 9.59

Lappeenrannan kaupungin päivitetyt koronaohjeistukset liikuntatilojen käytöstä 11.4.2021 asti

Lappeenrannan kaupungin päivitetyt koronaohjeistukset liikuntatilojen käytöstä 11.4.2021 asti

(24.3.2021)
Viite: Tartuntatautilain 58 g§:n mukainen päätös 18.3.2021 ESAVI/9743/2021 Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin kuntien alueille


19.3.2021 astuvat uudet muutokset liikuntatiloissa
Vuonna 2007 ja sitä ennen syntyneiden ryhmäharrastaminen ulkotiloissa tuulee lakkauttaa 31.3.2021 saakka. Jo aiemmin sisäharjoitukset ovat olleet tauolla kyseisille ikäluokille.

Vuonna 2008 syntyneet ja sitä nuoremmat saavat jatkaa harrastamista sisä- ja ulkotiloissa, mutta samassa sisäliikuntatilassa saa olla maksimissaan 10 henkeä kerrallaan. Tämä tarkoittaa sitä, että aiemmin isoissa liikuntasaleissa, uimahalleissa ja jäähalleissa sai lasten ryhmiä olla kaksi yhtä aikaa harjoittelemassa, jos treenit toteutettiin erillään toisistaan. Nyt hallien maksimimäärä on lapsiryhmille 10 henkilöä kerrallaan. Tuohon lukumäärään sisältyy myös ohjaaja.
Harrastustoiminnassa tulee välttää kaikkea lähikontakteja ja harkita harrastustoiminnan toteuttamista etänä, mikäli se on mahdollista.

Isoilla ulkokentillä kuten Amiksen lämmitettävä kenttä saa harjoitella kaksi lapsiryhmää, joiden henkilömäärät ovat maksimissaan 10 + 10.

Lappeenrannan kaupungin ohjeistukset liikuntaseuroille ja ryhmäharrastustoimintoihin kaupungin sisä- ja ulkotiloissa (voimassa tämänhetkisen 18.3.2021, viranomaisohjeistuksen perusteella)

Uimahallit ja sisäliikuntatilat ovat suljettuina yleisöltä

Uimahallien sarja- ja kausilippujen voimassaoloaikaa jatketaan automaattisesti tauon keston ajan.

Kaupunki ohjeistaa seuroille, että kaupungin sisätiloissa

vuonna 2007 tai aiemmin syntyneiden harrastustoiminta keskeytetään

- vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten harrastustoiminta sallitaan sisätiloissa enintään 10 hengen pienryhmissä (henkilömäärä sisältää ohjaajan). Toiminta tulee järjestää lähikontakteja välttäen, yli 2 metrin turvaetäisyydet huomioiden. Opettajien, ohjaajien ja valmentajien tulee olla aina samoja eikä vanhempien oleskelua harrastus- tai pukeutumistiloissa sallita. Ottelu- ja kilpailutapahtumia ei järjestetä.
Kuitenkin tämän ikäryhmän kokoontumisia suositellaan tapahtuvan etänä mikäli mahdollista.

- kaikissa sisätiloissa (jäähallit, isot palloiluhallit, uimahallit) voi harjoitella vain yksi 10 hengen ryhmä kerrallaan. Tuohon 10 hengen ryhmään kuuluu mukaan myös ohjaaja.


- ottelu- ja kilpailutapahtumia ammattilais- ja kilpaurheilun osalta (aikuisten maajoukkue, SM- ja I-div. taso, SaiPa U20 SM sarja) voidaan edelleen järjestää kaupungin liikuntatiloissa heitä koskevan voimassa olevan ohjeistuksen mukaisesti, harjoittelu mukaan luettuna.

Lisätty 10.3.2021

- Olympiakomitean linjauksen mukaan ammattiurheilun käsitteen piiriin kuuluvat lisäksi Olympiakomitean tukiohjelmiin kuuluvien lajien nuorten maajoukkuetoiminta sekä jalkapallon ja jääkiekon kolmanneksi ylimmät kansalliset sarjatasot (jalkapallossa miesten Kakkonen ja jääkiekossa miesten Suomi-sarja), joissa pelaajat ovat kirjalliseen pelaajasopimukseen perustuen ammatinharjoittajia.

Kaupunki ohjeistus seuroille, että kaupungin ulkoliikuntatiloissa

vuonna 2007 tai aiemmin syntyneiden harrastustoiminta keskeytetään

- ulkona tapahtuva harjoittelu sallitaan vuonna 2008 tai myöhemmin syntyneille. Ryhmäkoko on enintään 10 henkeä, sisältäen ohjaajan. Toiminta tulee järjestää lähikontakteja välttäen, yli 2 metrin turvaetäisyydet huomioiden.
Kuitenkin tämän ikäryhmän kokoontumisia suositellaan tapahtuvan etänä mikäli mahdollista

junioreiden ottelu- ja kilpailutapahtumia ei järjestetä lainkaan 11.4.2021 asti

- aikuisten ottelu- ja kilpailutapahtumia ei järjestetä, pois lukien SM, 1-div.taso sekä jalkapallon 2-div tason pelejä.       

Lisätty 10.3.2021

Olympiakomitean linjauksen mukaan ammattiurheilun käsitteen piiriin kuuluvatlisäksi Olympiakomitean tukiohjelmiin kuuluvien lajien nuorten maajoukkuetoiminta sekä jalkapallon ja jääkiekon kolmanneksi ylimmät kansalliset sarjatasot (jalkapallossa miesten Kakkonen ja jääkiekossa miesten Suomi-sarja), joissa pelaajat ovat kirjalliseen pelaajasopimukseen perustuen ammatinharjoittajia.

- isot kentät kuten Amiksen lämmitettävä kenttä voidaan jakaa yhtä aikaa kahdelle 10 hengen harrastusryhmälle (10 henkeä/puolikas kenttä). Ryhmien tulee välttää kohtaamisia.

Yleiset ohjeet tilojen käyttöön

- Ryhmien liikkumista tulee valvoa harjoitusten ajan siten, että ryhmät eivät sekoitu pukuhuoneissa tai muissa yleisissä tiloissa liikkuessaan. Harrastusryhmä kokoontuu aina samassa kokoonpanossa ja jokaisella harjoituskerralla kirjataan ylös läsnä olleet.

- Pukutilojen käyttöön tulee kiinnittää erityistä huomioita ja rajoittaa sekä porrastaa pukutilojen käyttöä harjoituksiin saavuttaessa ja sieltä lähdettäessä. Pukutiloissa ja tiloihin tullessa suositellaan kasvomaskien käyttöä ja turvavälien noudattamista

- Huolehditaan hyvästä hygieniasta (käsienpesu, varusteiden ja välineiden puhdistus)

- Liikuntatiloihin ei tulla sairaana paikalle (nuha- ja yskäoireet riittävät poissaolon syyksi)

- Liikuntatiloihin voivat tulla vain harjoitusten kannalta välttämättömät henkilöt. Lasten huoltajia pyydetään jättämään lapset hallien ulko-ovelle ja välttämään sisätiloissa liikkumista

- Jos aiemmin myönnettyjä vuoroja ei käytetä, käyttäjän on peruttava vuoro liikuntatoimeen, urheilutalo(at)lappeenranta.fi

Liikuntatoimi on suoraan yhteydessä seuroihin edellä mainituista asioista

Kaupungin liikuntatilat

- Uimahallit ja sisäliikuntatilat ovat suljettuina 11.4.2021 saakka

- Myllysaaren sauna pidetään kiinni 11.4.2021 saakka.

Ulkoliikuntapaikat, kuntoradat ja ulkokuntosalit pidetään auki

- Ulkokentät pidetään avoinna, pukutilat pl. wc:t, suljetaan.

- Myllysaaren avantouintipaikan pukuhuoneet pidetään suljettuina 11.4.2021 saakka

Käyttäjien tulee huomioida 2 metrin turvavälit

Liikuntaryhmät

Kaupungin ohjatut liikuntaryhmät keskeytetään kevään osalta 30.4.2021 saakka.
Liikuntatoimi informoi kausimaksujen hyvityksistä kaupungin nettisivuilla lappeenranta.fi.

Yksityiset liikuntatilat

Kaupunki suosittelee alueen yksityisiä liikuntatiloja noudattamaan Eksoten ja kaupungin yleisiä ohjeistuksia

Eksoten ohjeistus

Lappeenrannan liikuntatoimi


Lisätietoja:

Liikuntajohtaja Pasi Koistinen,
puh. 040 682 0227, pasi.koistinen(a)lappeenranta.fi

Tilat:
Liikuntapalvelupäällikkö Petri Ruotsalainen,
puh. 040 846 1678, petri.ruotsalainen(a)lappeenranta.fi

Ohjattu liikunta ja tapahtumat:
Liikuntapalvelupäällikkö Anna Seppänen,
puh. 040 513 8140, anna.seppanen(a)lappeenranta.fi