Etusivu PalvelutLappeenrannan kaupungin päivitetyt koronaohjeistukset liikuntatilojen käytöstä 30.4. asti
Ajankohtaista
14.4.2021 11.15

Lappeenrannan kaupungin päivitetyt koronaohjeistukset liikuntatilojen käytöstä 30.4. asti

Päivitetty 14.4.2021

Uutena päätöksenä aikaisempiin päätöksiin nähden:

-Ulkoharjoittelua laajennetaan 19.4. alkaen 2001-2007 syntyneisiin (ks. alla), mikäli koronatilanne ei muutu huonompaan suuntaan lähipäivinä. Sisäharjoittelun ohjeistukset säilyvät vielä ennallaan. Aikuisten harrastetoiminta säilyy vielä keskeytettynä ainakin huhtikuun loppuun saakka. 

-Etelä-Karjalan tilannekuvaryhmä kokoontuu seuraavan kerran 20.4., joissa viimeistään linjataan harrastustoiminnan jatko kokonaisuudessaan.

-Muutoin kaikki aiemmin annettu ohjeistus jatkuu 30.4.2021 saakka.

Lappeenrannan - ja Lauritsalan uimahallit, Myllysaaren rantasauna, Kisapuiston jäähallit sekä kaupungin sisäliikuntatilat ovat suljettuina 30.4.2021 saakka. Uimahalleissa ja sisäliikuntatiloissa saavat kuitenkin harjoitella aikaisemmin 19.3.2021 annettujen ohjeiden mukaiset ryhmät.

Uimahallit ja sisäliikuntatilat ovat suljettuina yleisöltä 30.4.2021 saakka

Uimahallien sarja- ja kausilippujen voimassaoloaikaa jatketaan automaattisesti tauon keston ajan.

 

Lappeenrannan kaupungin ohjeistukset liikuntaseuroille ja ryhmäharrastustoimintoihin kaupungin sisä- ja ulkotiloissa (voimassa tämänhetkisen 13.4.2021, viranomaisohjeistuksen perusteella)

Kaupunki ohjeistaa seuroille, että kaupungin sisätiloissa:

Vuonna 2001-2007 syntyneiden harrastustoiminta keskeytetään 22.4.2021 saakka.

Vuonna 2000 tai aiemmin syntyneiden harrastustoiminta keskeytetään 30.4.2021 saakka.

Vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten harrastustoiminta sallitaan sisätiloissa enintään 10 hengen pienryhmissä (henkilömäärä sisältää ohjaajan). Toiminta tulee järjestää lähikontakteja välttäen, yli 2 metrin turvaetäisyydet huomioiden. Opettajien, ohjaajien ja valmentajien tulee olla aina samoja eikä vanhempien oleskelua harrastus- tai pukeutumistiloissa sallita. Ottelu- ja kilpailutapahtumia ei järjestetä.
Kuitenkin tämän ikäryhmän kokoontumisia suositellaan tapahtuvan etänä mikäli mahdollista.

Kaikissa sisätiloissa (jäähallit, isot palloiluhallit, uimahallit) voi harjoitella vain yksi 10 hengen ryhmä kerrallaan. Tuohon 10 hengen ryhmään kuuluu mukaan myös ohjaaja.

Ottelu- ja kilpailutapahtumia ammattilais- ja kilpaurheilun osalta (aikuisten maajoukkue, SM- ja I-div. taso, SaiPa U20 SM sarja) voidaan edelleen järjestää kaupungin liikuntatiloissa heitä koskevan voimassa olevan ohjeistuksen mukaisesti, harjoittelu mukaan luettuna.

Olympiakomitean linjauksen mukaan ammattiurheilun käsitteen piiriin kuuluvat lisäksi Olympiakomitean tukiohjelmiin kuuluvien lajien nuorten maajoukkuetoiminta sekä jalkapallon ja jääkiekon kolmanneksi ylimmät kansalliset sarjatasot (jalkapallossa miesten Kakkonen ja jääkiekossa miesten Suomi-sarja), joissa pelaajat ovat kirjalliseen pelaajasopimukseen perustuen ammatinharjoittajia.

Kaupunki ohjeistus seuroille, että kaupungin ulkoliikuntatiloissa:

2008 syntyneet tai sitä nuoremmat

-Ulkona tapahtuvassa harjoittelussa 20 hlö rajoitus 19.4. eteenpäin (kentällä/puolikenttä 20+20)

-Kaikki harjoitukset järjestetään ilman lähikontakteja. Aluehallintoviraston määritelmän mukaan lähikontaktilla tarkoitetaan fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä. (Brittivariantti on edelleen täällä vallitseva muunnos ja se tarttuu herkästi ja ei ole enää kiinni aikaisemmin mainitusta sallitusta alle 15 minuutin kontaktista. Tuo AVI:n 15 minuutin ohje on tullut tämän pandemian alusta, jolloin ei ollut vielä muuntoviruksia. Ohjeistus on tuo 2 m turvaväleillä ja käytännössä vastuu jää seuroille, miten sen toteuttavat)

-Ottelu- / esitystoiminta / harjoituspelit vielä tauolla toistaiseksi

-Pukuhuoneet ei käytössä


Vuonna 2001-2007 syntyneet 

-Ulkona tapahtuvan harjoittelun käynnistäminen 20 hlö rajoitus 19.4 eteenpäin (kentällä/puolikenttä 20 +20)

-Kaikki harjoitukset järjestetään ilman lähikontakteja. Aluehallintoviraston määritelmän mukaan lähikontaktilla tarkoitetaan fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä. (Brittivariantti on edelleen täällä vallitseva muunnos ja se tarttuu herkästi ja ei ole enää kiinni aikaisemmin mainitusta sallitusta alle 15 minuutin kontaktista. Tuo AVI:n 15 minuutin ohje on tullut tämän pandemian alusta, jolloin ei ollut vielä muuntoviruksia. Ohjeistus on tuo 2 m turvaväleillä ja käytännössä vastuu jää seuroille, miten sen toteuttavat)

-Ottelu- / esitystoiminta / harjoituspelit vielä tauolla toistaiseksi

-Pukuhuoneet ei käytössä

Vuonna 2000 tai aiemmin syntyneiden harrastustoiminta keskeytetään 30.4.2021 saakka. 

Junioreiden ottelu- ja kilpailutapahtumia ei järjestetä lainkaan 30.4.2021 asti

Aikuisten ottelu- ja kilpailutapahtumia ei järjestetä, pois lukien SM, 1-div.taso sekä jalkapallon Suomen Cup.      

Olympiakomitean linjauksen mukaan ammattiurheilun käsitteen piiriin kuuluvat  

lisäksi Olympiakomitean tukiohjelmiin kuuluvien lajien nuorten maajoukkuetoiminta sekä jalkapallon ja jääkiekon kolmanneksi ylimmät kansalliset sarjatasot (jalkapallossa miesten Kakkonen ja jääkiekossa miesten Suomi-sarja), joissa pelaajat ovat kirjalliseen pelaajasopimukseen perustuen ammatinharjoittajia.

Isot kentät kuten Amiksen lämmitettävä kenttä voidaan jakaa yhtä aikaa kahdelle 10 hengen harrastusryhmälle (10 henkeä/puolikas kenttä). Ryhmien tulee välttää kohtaamisia.

Ottelu- / esitystoiminta / harjoituspelit vielä tauolla toistaiseksi

Urheiluakatemia

-Ulkoharjoittelu mahdollista 19.4 eteenpäin

-Kaikki harjoitukset järjestetään ilman lähikontakteja. Aluehallintoviraston määritelmän mukaan lähikontaktilla tarkoitetaan fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä. (Brittivariantti on edelleen täällä vallitseva muunnos ja se tarttuu herkästi ja ei ole enää kiinni aikaisemmin mainitusta sallitusta alle 15 minuutin kontaktista. Tuo AVI:n 15 minuutin ohje on tullut tämän pandemian alusta, jolloin ei ollut vielä muuntoviruksia. Ohjeistus on tuo 2 m turvaväleillä ja käytännössä vastuu jää seuroille, miten sen toteuttavat)


Yleiset ohjeet tilojen käyttöön

Ryhmien liikkumista tulee valvoa harjoitusten ajan siten, että ryhmät eivät sekoitu pukuhuoneissa tai muissa yleisissä tiloissa liikkuessaan. Harrastusryhmä kokoontuu aina samassa kokoonpanossa ja jokaisella harjoituskerralla kirjataan ylös läsnä olleet.

Pukutilojen käyttöön tulee kiinnittää erityistä huomioita ja rajoittaa sekä porrastaa pukutilojen käyttöä harjoituksiin saavuttaessa ja sieltä lähdettäessä. Pukutiloissa ja tiloihin tullessa suositellaan kasvomaskien käyttöä ja turvavälien noudattamista

Huolehditaan hyvästä hygieniasta (käsienpesu, varusteiden ja välineiden puhdistus)

Liikuntatiloihin ei tulla sairaana paikalle (nuha- ja yskäoireet riittävät poissaolon syyksi)

Liikuntatiloihin voivat tulla vain harjoitusten kannalta välttämättömät henkilöt. Lasten huoltajia pyydetään jättämään lapset hallien ulko-ovelle ja välttämään sisätiloissa liikkumista

Jos aiemmin myönnettyjä vuoroja ei käytetä, käyttäjän on peruttava vuoro liikuntatoimeen, urheilutalo(at)lappeenranta.fi

Liikuntatoimi on suoraan yhteydessä seuroihin edellä mainituista asioista

Kaupungin liikuntatilat

Uimahallit ja sisäliikuntatilat ovat suljettuina 30.4.2021 saakka.

Myllysaaren sauna pidetään kiinni 30.4.2021 saakka.       

Ulkoliikuntapaikat, kuntoradat ja ulkokuntosalit pidetään auki

Ulkokentät pidetään avoinna, pukutilat pl. wc:t, suljetaan.

Myllysaaren avantouintipaikan pukuhuoneet ovat suljettuina 30.4.2021 saakka

Käyttäjien tulee huomioida 2 metrin turvavälit, sekä maskin käyttö.

Liikuntaryhmät

Ohjatut liikuntaryhmät lopetetaan kevätkauden osalta kokonaan. Kausimaksujen palautuksista ilmoitetaan kaupungin nettisivuilla.

Yksityiset liikuntatilat

Kaupunki suosittelee alueen yksityisiä liikuntatiloja noudattamaan Eksoten ja kaupungin yleisiä ohjeistuksia

Lappeenrannan liikuntatoimi

Lisätietoja:

Liikuntajohtaja Pasi Koistinen,
puh. 040 682 0227, pasi.koistinen(a)lappeenranta.fi

Tilat:
Liikuntapalvelupäällikkö Petri Ruotsalainen,
puh. 040 846 1678, petri.ruotsalainen(a)lappeenranta.fi

Ohjattu liikunta ja tapahtumat:
Liikuntapalvelupäällikkö Anna Seppänen,
puh. 040 513 8140, anna.seppanen(a)lappeenranta.fi